Ter ere van 160-jarig jubileum een nieuwe Beerenburg

Lancering Sonnema 1860 in samenwerking met liefhebbers van de bekende gedistilleerde drank

Bolsward, 3 september 2020 – Sonnema viert dit jaar het 160-jarig jubileum op een bijzondere manier. Na een zeer lange periode komt de Friese distilleerder met een nieuwe Beerenburg, namelijk de Sonnema 1860! Het is een heerlijke volle Beerenburg met een prachtige samenstelling van diverse kruiden en vruchten. Deze uitzonderlijke lancering vraagt om een speciale introductie. Middels een voorverkoop kunnen liefhebbers van Beerenburg als eerste de unieke fles kopen tegen een gereduceerde prijs en de eerste 2.000 kopers krijgen daar ook nog een uniek Sonnema glas bij.

Sonnema 1860 
Deze nieuwe Beerenburg is samengesteld in samenwerking met liefhebbers van de bekende gedistilleerde drank, en bestaat uit zorgvuldig geselecteerde kruidenextracten zoals galangwortel, dragonblad en basilicum en distillaten van venkelzaad, kardemom en sinaasappel. Deze combinaties geven het product verschillende geur- en smaakmomenten. De geurbeleving is fruitig met een fris-kruidige achtergrond en de smaak heeft een enigszins droge afdronk. De smaakbeleving is licht afhankelijk van de temperatuur van consumptie.

Met een alcoholpercentage van 35% is  Sonnema 1860 ideaal om puur van te genieten. Dezelfde fles maar in een chique nieuw jasje, voorzien van een zwarte coating in combinatie met goud en rode accenten maakt deze fles niet alleen stoer maar ook klassiek.

2000 “Betide fûgels” krijgen er een uniek glas erbij      
Dat Sonnema al zo oud is, daar merk je niets van bij de online introductie van deze nieuwe Berenburg. De echte fans kunnen in de “Betide Fûgel” fase (Fries voor vroege vogel) via Sonnema1860.nl als eerste de Sonnema 1860 bestellen tegen een introductieprijs van €22,50 en ontvangen daarbij een uniek Sonnema glas. De fles en glas kunnen bij de geselecteerde slijterij afgehaald worden. In de “Foarferkeap” (voorverkoop) fase is de Sonnema 1860 nog steeds online te bestellen tegen de introductieprijs, al zijn de glazen dan niet meer beschikbaar. Daarna gaat de Sonnema 1860 de normale verkoop in en is vanaf begin oktober beschikbaar voor alle slijterijen die het product willen verkopen tegen een adviesprijs van €24,95.

Over Sonnema
Bij Sonnema maken ze met trots en passie Sonnema Berenburg volgens dezelfde geheime receptuur als Fedde Sonnema in 1860. Sonnema is de oudste en meest geliefde Berenburg die er bestaat en wordt al generatie op generatie gedronken. Robuust en eigenzinnig, dat is de smaak van Sonnema. De pittige kruidendrank uit Friesland heeft een stevige bite waardoor ’t lekker is in de mix met frisdrank of als basis voor je cocktail. Warm aanbevolen bij winters weer! De geschiedenis van Sonnema ontdek je in het Sonnema bezoekerscentrum in Bolsward. Je duikt even terug in de tijd, naar 1860. Direct wordt duidelijk waarom Sonnema zo’n bijzondere drank is. En ja, je mag natuurlijk ook proeven! Voor meer informatie zie: www.sonnema.nl