Whisky-pairing op sterrenniveau in Bridges*

Glenfiddich Chef’s Table Whisky Experience vanaf oktober te boeken

Voor alle whisky liefhebbers én alle culy’s die wel te porren zijn voor een avontuurtje buiten de gebaande paden is er iets nieuws! Per 1 oktober biedt Bridges*, het Michelinsterrestaurant in het Sofitel Legend The Grand Amsterdam, een speciale Whisky Experience: een vijfgangenmenu met een speciaal Glenfiddich whisky arrangement. Gasten mogen hiervoor plaatsnemen aan de Chef’s Table van chef-kok Raoul Meuwese, middenin de keuken van Bridges*. De Glenfiddich Chef’s Table Whisky Experience biedt plaats aan maximaal 6 personen en is 7 dagen per week vanaf 2 personen te boeken voor het diner.

Primeur: whisky-pairing op sterreniveau
Voor zover bekend heeft Bridges* met deze whisky-pairing de primeur in Nederland. Niet eerder kon je ‘een ster’ eten met bijpassend whisky arrangement en ook nog eens met je neus bovenop de chefs die voor jou de mooiste gerechten op tafel toveren. Om het menu zo goed mogelijk af te stemmen op de verschillende whisky’s in de Glenfiddich range, bezochten chef-kok Raoul Meuwese en maître- sommelier Marco Westra eerder dit jaar samen de distilleerderij in Dufftown, Schotland. De inspiratie die zij daar opdeden, is goed terug te proeven in het vijfgangenmenu, waarin verschillende Glenfiddich whisky’s o.a. gepaired worden bij handgedoken Schotse coquilles en gerookte forel.

De Glenfiddich Chef’s Table Whisky Experience (5 gangen) wordt geserveerd voor €250,00 p.p. inclusief welkomstaperitief met canapés, Glenfiddich whisky arrangement, water, koffie/ thee & mignardises.