Factory Girl, dé spot voor all day breakfast

Een modern en eigentijds concept midden in de Amsterdamse Pijp

Het oog wilt ook wat en dat hebben ze bij Factory Girl helemaal begrepen. Factory Girl is van oorsprong een Berlijns ontbijt- & lunchconcept en heeft sinds dit jaar een vestiging midden in de Amsterdamse Pijp. Een heerlijke spot waar lekkere en verse gerechten worden geserveerd die ook nog eens een plaatje zijn voor het oog. Power woman en oprichtster Sofia Sözen brengt met haar signature dish ‘Coco Anjéla’ een ode aan de vegan eetcultuur en blaast het concept ‘’all day breakfast’’ nieuw leven in.

Factory Girl Amsterdam
Halverwege de Saenredamstraat, een zijstraat van de bruisende Ferdinand Bolstraat,  vind je Factory Girl Amsterdam. De modern ingerichte zaak biedt plaats aan ongeveer 75 liefhebbers van het uitgebreide (lees: keuzestress) en vooral heerlijke ontbijt- & lunchmenu.

Eigenaresse Sofia Sözen heeft na haar eerste vestiging in Berlijn ervoor gekozen om haar tweede vestiging te openen in hoofdstad Amsterdam. Ze ervaart Amsterdam inmiddels als haar tweede thuis en zegt hierover: ‘’Ik ben echt helemaal verliefd op deze stad. Vooral de vriendelijke en open minded mensen laten mij helemaal thuis voelen. Hier in Amsterdam geniet ik elke seconde en heb ik ontzettend veel energie om mij met de groei en ontwikkeling van Factory Girl bezig te houden.’’

Coco Anjéla
Bij Factory Girl raden ze je aan om je ontbijt of lunch te beginnen met het verslavend lekkere dessert ‘Coco Anjéla’. Deze guiltfree en geheel veganistische treat is bij Factory Girl all day verkrijgbaar en echt ongelofelijk lekker. De plantaardige crème die als basis dient, wordt gezoet met vanille extract en een vleugje kokossuiker. ‘Coco Anjéla’ is bij Factory Girl in heel veel verschillende smaken verkrijgbaar. Populair is de pistache karamel chocolade, maar welke je ook zeker niet mag overslaan zijn: de klassieker banaan met chocolade, framboos met chocolade, Pumpkin spice en appel met kaneel. Ben je niet zo van playing safe? Dan zijn er ook vaak smaken met rum, matcha of avocado verkrijgbaar.

Over Factory Girl
Factory Girl is in 2010 opgericht door Sofia D. Sözen en zij opende haar eerste vestiging in de wereldstad Berlijn. Omdat haar droom werkelijkheid werd en de populariteit van Factory Girl toenam, verhuisde ze naar een groter pand down town Berlijn. Na negen zeer succesvolle jaren was het tijd voor uitbreiding en opende ze haar tweede vestiging in hartje Amsterdam. Met het interieur van Factory Girl laat Sofia goed zien dat ze dicht bij haarzelf blijft. Sofia zegt: ‘’Het interieur is een weerspiegeling van wie ik ben: een creatieve en lichtelijke eigenwijze Sofia. Ik houd ervan om oude meubels te combineren met zelf gemaakte accessoires.’’

Het variërende maar vooral ook erg lekkere menu van Factory Girl bestaat uit zoete en hartige (non)-guilty gerechten zoals: gepocheerd ei met bacon of bresaola, avocado, Parmezaanse kaas en gekarameliseerde rode ui of een vegetarische bruschetta met hummus, avocado en bieten spread. Ieder gerecht is aan te vullen met passende extra’s zoals cherrytomaat, gegrilde halloumi en zalm.
Kijk voor meer informatie en het gehele menu op www.factorygirl.net

Volg Factory Girl ook op Instagram: www.instagram.com/factorygirlcafe