Unieke kans voor wijnliefhebbers: 4000 topwijnen proeven op Masters of Wine

Van 25 t/m 30 juni in The College Hotel in Amsterdam, powered by Shiraz Amsterdam

Wanneer krijg je nou de kans om een ontelbaar aantal topwijnen te proeven? De Amsterdamse wijnbar Shiraz maakt dit voor een ieder mogelijk! Van 25 tot en met 30 juni staan er dagelijks meer dan 500 topwijnen open in The College Hotel in Amsterdam tijdens het Masters of Wine event. Alle wijnen zijn gekeurd door de énige officiële Masters of Wine die Nederland rijk is: Frank Smulders, Job de Swart en Cees van Casteren. Master of Wine is de hoogst haalbare titel in de wijnindustrie.

Als wijnliefhebber krijg je niet dagelijks de kans om zoveel verschillende wijnen van uitmuntende kwaliteit te proeven. Dit gaat wijnbar Shiraz mogelijk maken. Wijnbareigenaren Anita Boezaard en Wim Wiersma kregen namelijk lucht van het project ‘De Wijngids’ die de drie heren Frank Smulders, Job de Swart en Cees van Casteren gaan schrijven. In ‘De Wijngids’ worden 400 wijnen vermeld die te koop zijn onder de €25,00 met de allerbeste prijs-kwaliteitverhouding.

Anita Boezaard: “Wijnkenners Smulders, de Swart en van Casteren gaan meer dan 4000 wijnen, oftewel +500 wijnen per dag, proeven en beoordelen. Uit elke fles zijn dus 3 slokjes gegaan, dan is het natuurlijk vreselijk zonde als deze wijnen weggespoeld zouden worden.”

Doordat er niet onbeperkt uit een fles geschonken kan worden, zijn er 350 tickets per dag beschikbaar. De tickets kosten €25,- per persoon waarmee je onbeperkt kan proeven. Tickets zijn te verkrijgen via https://shirazamsterdam.nl/events/

Tijden van Masters of Wine:

Dinsdag 25 juni tot en met zaterdag 29 juni        19.00-23.00 uur

Zondag 30 juni                                                     16.00-20.00 uur

Over de Wijngids

Kosmos, de grootste uitgever van Nederland en Cees van Casteren MW hebben besloten een nieuwe wijngids te publiceren onder de naam: De Wijngids. In deze wijngids worden de 400 beste wijnen onder de 25 euro beschreven. Doordat alle wijnen blind worden geproefd onderscheidt De Wijngids zich van bestaande gidsen ‘Omfietswijnen’ en ‘De Grote Hamersma’. Daarnaast krijgen de wijnen naast een score ook een waarde, wat vernieuwend is in de wereld van wijngidsen. Indien de consumentenprijs onder de geschatte waarde van de proevers ligt, krijgt de wijn een extra onderscheiding.

Over Shiraz

Shiraz is gevestigd aan de Lijnbaansgracht 267 in Amsterdam en dagelijks geopend vanaf 15.00.  Shiraz is het gelukt om een warm, maar modern huiskamergevoel in het centrum van Amsterdam te creëren. Shiraz biedt een wijnkaart vol verrassingen, maar ook voor de klassiekers ben je aan het juiste adres. De wijnboutique die aan de wijnbar grenst en die binnendoor bereikbaar is, maakt Shiraz een unieke belevenis in het stadscentrum van Amsterdam. www.shirazamsterdam.nl