Taiko restaurant serveert 100% vegan menu: VEGAN HANAMI OMAKASE

Oog- en tongstrelend vegan negen gangen menu door Schilo van Coevorden

Liefhebbers van de Aziatische keuken die een gastronomische topbeleving willen ondergaan en dit eens vegan willen ervaren: eat your heart out! Taiko restaurant serveert een uniek negen gangen menu dat 100% vegan is; VEGAN HANAMI OMAKASE. Exotische smaken en texturen uit het verre Oosten vormen de basis voor dit menu. Oog- en tongstrelende gerechten als Sakura spring fruits met rabarber en koolrabi tot worteltartaar met wasabi, kalian kimchi en koriander zorgen voor een sensorische ervaring. Met explosieve smaken en creatieve kookstijlen treedt chef-kok Schilo van Coevorden buiten de gebaande paden en tilt vegan food naar niet eerder vertoond gastronomisch niveau in Amsterdam. Het menu is een ode aan de Japanse lente die in teken staat van ’s werelds kleurrijkste evenement Hanami; het kijken naar de kersenbloesem. Dit staat voor de schoonheid én vergankelijkheid van het leven. Het menu wordt geserveerd voor €85,- persoon en staat tot eind juli op de menukaart. All vegan net te spannend? Het menu is aan te vullen met Black Cod of Black Angus entrecote voor een meerprijs van €20.

Schilo van Coevorden over zijn inspiratie voor de VEGAN HANAMI OMAKASE:”Bij Taiko restaurant zijn we gek op experimenteren met groenten en kruiden. De lente is het perfecte moment om puur en alleen groenten in de spotlight te zetten. Er zijn op dit moment zoveel groenten op hun mooist dat wij deze maar al te graag een podium geven.”

Over Taiko restaurant
Taiko restaurant, het op de Aziatische keuken geïnspireerde restaurant van chef-kok Schilo van Coevorden in het Conservatorium hotel, ontleent zijn naam aan de oude Japanse trommels met hun fabelachtige ritme. Iedere avond begeleidt een Taikospeler de intense, maar toch verfijnde, Aziatische smaken van de gerechten van Schilo met melodieuze, sfeervolle klanken. De stijl van de kaart en keuken is door de jaren heen geëvolueerd, onder invloed van verschillende keukens van over de hele wereld. De basis, echter, lag altijd en ligt nog steeds in klassieke en vaak eenvoudige bereidingswijzen, die getuigen van een groot respect voor de puurheid van verse streek- en seizoensproducten. www.taikorestaurant.nl/