Moving Mountains® daagt 100 échte vleeseters uit

“Laatste koudwatervrees bij carnivoren wegnemen door eigen ervaring”

Moving Mountains®, het baanbrekende food-tech bedrijf met innovatieve vleesvervangers, is sinds januari erg goed ontvangen in Nederland. Hun vegan burgers worden in Nederland geproduceerd en maken veel positieve reacties los bij de eerste kennismaking. Maar nog steeds zijn er veel vleesfanaten in Nederland die zweren bij de old-school beef burger. Moving Mountains® zoekt daarom 100 Nederlandse carnivoren om hen ook te overtuigen van de identieke smaak en textuur. Zij mogen zelf de producten testen en ervaringen delen met de rest van vleesminnend Nederland. Voel jij je aangesproken? Fanatieke vleeseters moeten zich melden vóór 10 maart via deze link. Deelnemers delen hun bevindingen en geven aan of de Moving Mountains® test voor hun een gamechanger is.

Redenen om over te stappen
De belangrijkste reden voor mensen om over te stappen op plantaardige alternatieven is op de eerste plek het milieu, gevolgd door dierenwelzijn en gezondheidsoverwegingen (Mourdoukoutas, 2019). Daarnaast is nieuwsgierigheid voor velen een reden om vleesvervangers te proberen. Tegenwoordig is slechts 30% van de kopers van vleesvervangers vegetarisch of veganistisch, waaruit blijkt dat juist veel niet-vegetariërs ook op zoek zijn naar vleesalternatieven. De toenemende gezondheidsproblemen in de VS en Europa spelen hierin een grote rol (Vig en Deshmukh, 2019).

De vleesvervangers van Moving Mountains®, die sinds begin dit jaar te vinden zijn in meer dan 360 Jumbo-filialen door heel Nederland, zijn nauwelijks te onderscheiden van dierenvlees. Het sappige effect, de identieke vleessmaak en stevige textuur van de burgers en worstjes trekken consumenten over de streep. Simeon van der Molen, founder en CEO van Moving Mountains®: “Met deze actie roepen we die mensen op die helemaal geen zin hebben om met vlees te minderen. Koudwatervrees wegnemen door ze mee te laten doen aan een test is drempelverlagend en levert ons weer leerzame feedback op.”

Over Moving Mountains®
Moving Mountains® is in 2016 opgericht door serial eco entrepreneur Simeon van der Molen. Zijn doel is om de wereldwijde voedselindustrie in beweging te krijgen en daarmee het alledaagse dieet van de consument te veranderen. Dit doet hij middels vleesvervangers die bijna niet van het echt te onderscheiden zijn, zodat onze aardbol een stukje fijner wordt om op te leven. Ook niet geheel onbelangrijk is de verbetering van de menselijke gezondheid, de naam ’Moving Mountains’ is dan ook een gepaste metafoor. Het in beweging krijgen van een macro omgeving gebeurt namelijk niet binnen één dag en dat realiseert Simeon zich maar al te goed.

‘Together, we can build a better world. Together we can move mountains’.