Beckers: Veggie kroketten voor klimaat protest scholieren

Donderdag 14 maart museumplein: Act smart, Snack hard!

Op donderdag 14 maart wordt het tweede klimaatprotest georganiseerd door Youth for Climate NL. Op het Museumplein in Amsterdam verzamelen zich na een mars vanaf de Dam naar verwachting 9.000 ‘spijbelende’ scholieren om aandacht te vragen voor het klimaat. Bij gebrek aan aanbod waren de deelnemende scholieren na de eerste demonstratie in Den Haag aangewezen op de plaatselijke fastfoodketens. Beckers Veggie wil tijdens de Nationale Week Zonder Vlees graag een steentje bijdragen en zal op het Museumplein de hongerige klimaatjongeren voorzien van broodjes Beckers Veggie kroket voor een euro per stuk. De opbrengst van de actie gaat naar Youth for Climate NL.

Na de kritiek op het snackgedrag van de eerste klimaatprotestscholieren in Den Haag heeft Beckers zelf contact gezocht met de organisatie en de gemeente Amsterdam. Anneloes Dekkers van Beckers: “Klimaatprotest door de jeugd tijdens de Week zonder Vlees; voor ons natuurlijk de uitgelezen kans om de scholieren na de mars op het museumplein te verwelkomen met zesduizend broodjes vegetarische kroket. We hopen hiermee ons steentje bij te dragen aan een nieuwe generatie verantwoord snacken.”

Over de Beckers Veggie kroket
Deze vegetarische kroket is onderdeel van de nieuwe vega snacklijn ‘Veggie’ die onlangs gelanceerd werd in de Nederlandse supermarkten. De Beckers Veggie kroket is gemaakt van onder andere granen en eiwitten. Dit maakt de snack ideaal voor vegetariërs, flexitariërs en zelfs voor vleesliefhebbers. De Veggie producten zijn namelijk niet van het origineel te onderscheiden en hebben dezelfde beleving en kwaliteit als je van de klassiekers gewend bent. Dezelfde bite, het krokante laagje en een heerlijke vulling met fijne kruiden. Misschien nog wel lekkerder dan het origineel!