Relais & Châteaux heeft dertien nieuwe locaties toegevoegd aan haar vereniging van hotels & restaurants. In het verleden kon een vestiging pas worden toegevoegd wanneer deze al een paar jaar haar deuren had geopend. Vanaf nu komt hier verandering in met vier nieuwe vestigingen die pas geopend zullen worden in de loop van 2019. Alle nieuwe leden delen dezelfde kernwaarden: ze zijn allemaal in eigendom van onafhankelijke hoteliers, chefs en eigenaren die hun passie voor hun vak en hun streven naar authenticiteit graag delen met hun gasten. Relais & Châteaux presenteert hieronder haar dertien nieuwe leden, allemaal met een unieke en inspirerende geschiedenis.
AFRIKA
Palais Ronsard, Marrakech (Marokko) – Opent februari 2019
Palais Ronsard is een adembenemend vakantieresort; het paleis is geïnspireerd op de jaren ‘30 met prachtige wandschilderingen en op maat gemaakte meubels in barok & art-deco stijl. Het paleis heeft 22 suites en6 kamers die allemaal zijn voorzien van tuin en zwembad. Het paleis biedt de gast daarnaast een betoverende ervaring in het restaurant, waar voornamelijk Marokkaanse gerechten worden geserveerd. www.relaischateaux.com/palaisronsard
NOORD AMERIKA
Blackberry Mountain, Tennessee (Verenigde Staten) – Opent februari 2019
De Blackberry farm is een hotel dat de focus legt op natuur en innerlijke rust. Dit komt terug in de kamers die zijn gemaakt in hutten en kleine huisjes. Het hotel is bedoeld om even weg te komen van de hectiek van het dagelijks leven en even terug bij jezelf te komen. De restaurants van het hotel (Firetower en Threesisters) hebben allebei een prachtig uitzicht en serveren culinaire creaties van chef-kok Josh Feathers. www.relaischateaux.com/mountain
Rosedon Hotel, Bermuda, De Caraïben
Het Rosedon Hotel is gevestigd in een monumentaal pand dichtbij zowel de binnenstad als het strand van het eiland. Alle 40 kamers hebben een unieke Bermuda stijl en in de tuin vind je paradijsvogelplanten en bananenbomen. The Huckleberry restaurant staat bekend om haar gestoomde mosselen en glutenvrije menu’s die door chef Matthew Weber worden bereid. www.relaischateaux.com/rosedon
EUROPA
Restaurant Le Calandre, Rubano (Italië) – 3 Michelin sterren
Het in 1981 geopende restaurant Le Calandre is een familiebedrijf waar Raf & Max Alajmo, zoons van de oprichters, de leiding hebben. In 2003 werden drie sterren aan hen uitgereikt door de Michelin gids. www.relaischateaux.com/calandre
Restaurant Quadri, Italië – 1 Michelin ster
Restaurant Quadri, een ander restaurant uit de Alajmo groep, is één van de meest populaire cafés in Venetië met een prachtig uitzicht over het Piazza San Marco. Dit restaurant heeft een sprookjesachtig interieur en staat onder leiding van Silvio Giavedoni, die ervoor zorgt dat traditionele smaken nieuw leven in worden geblazen. www.relaischateaux.com/quadri
Hotel Plaza e de Russie, Viareggio (Italië) – Opent juni 2019
Het in 1874 gebouwde hotel is het oudste hotel van Viareggio. Vroeger was dit een plek die vooral bezocht werd door de Russische adel, maar tegenwoordig kunnen alle bezoekers hier genieten van een idyllische omgeving van middeleeuwse dorpjes, Cinque Terre en boottochten naar Elba. Het hotel heeft 24 elegante kamers en een restaurant met panoramisch uitzicht waar voornamelijk gerechten op basis van zeevruchten worden geserveerd in combinatie met lokale ingrediënten. www.relaischateaux.com/plaza
Château de Drudas, Drudas (Frankrijk)
Château de Drudas is een hotel gevestigd in een 18e eeuws pand. Het hotel is volledig gerenoveerd, maar hierbij is de authentieke historische stijl behouden gebleven. Het kasteel heeft 23 kamers, een spa en een restaurant. Michelinster chef-kok Eric Sampietro bereidt hier culinaire gerechten met voornamelijk groenten als hoofdingrediënt. www.relaischateaux.com/drudas
Grantley Hall, Grantley (Verenigd Koninkrijk) – Opent in juni 2019
Grantley Hall is een luxe hotel & wellness resort dat tegen de Yorkshire Dales is gebouwd. Het hotel heeft 47 luxe kamers, een spa en wellness. Deze accommodatie biedt een breed scala aan restaurants, van haute cuisine tot de Aziatische keuken, waardoor er veel keuze is voor de gasten. www.relaischateaux.com/grantleyhall
Dragsholm Slot, Hørve (Denemarken) – 1 Michelin ster
Dit kasteel werd in de 13e eeuw gebouwd door de bisschop van Roskilde. Het park dat om het kasteel heen ligt, Geopark Odsherred, werd uitgeroepen tot UNESCO Werelderfgoed . Het kasteel heeft 34 kamers, een kerk en 2 restaurants die onder leiding staan van chef-kok Claus Henriksen. www.relaischateaux.com/dragsholmslot
AZIË
The Purist Villas & Spa, Bali, Ubud (Indonesië)
The Purist Villas & Spa geeft een gevoel van harmonie en rust. Het restaurant van het hotel, cafe Balismio, wordt geleid door chef- kok Wayan Putu. Hij bereidt seizoensmenu’s met verse ingrediënten uit de regio. De spa biedt een scala aan gespecialiseerde Ayurveda-behandelingen om lichaam en geest weer in balans te brengen. www.relaischateaux.com/purist
Restaurant , Bangkok (Thailand) – 2 Michelin sterren
Gaggan, een restaurant in het centrum van Bangkok, serveert bijzondere gerechten in een koloniale stijl. Chef-kok Gaggan kwam ooit naar de stad, werd verliefd en is nooit meer weggegaan. Het menu dat door hem is samensteld is geïnspireerd op de diversiteit van de regionale Indiase keuken. Dit restaurant staat hiermee momenteel op de vijfde plaats in de 50 beste restaurants ter wereld. Een onvergetelijke ervaring! www.relaischateaux.com/gaggan
Restaurant Sühring, Bangkok (Thailand) – 2 Michelin sterren
Tweelingbroers en chef-koks Thomas en Mathias Sühring openden in 2016 hun restaurant Sühring in Bangkok. Deze vestiging, al bekroond met twee Michelin-sterren en vierde op de 2018 lijst van de 50 beste restaurants van Azië, heeft een ??at-home-sfeer. De keuken is geïnspireerd op de reis- en jeugdervaringen van de twee broers. www.relaischateaux.com/shuring
OCEANIË
Laura at Pt. Leo Estate, Merricks (Australië)
Het door wijngaarden omringde restaurant Laura is geopend in maart 2018. Het restaurant is vernoemd naar de beroemde gietijzeren sculptuur van Jaume Plensa. De gerechten worden bereid door culinair directeur Phil Wood die zijn gerechten maakt van de beste ingrediënten uit de eigen regio. www.relaischateaux.com/laura
Over Relais & Châteaux
Relais & Châteaux, opgericht in 1954, is een vereniging van meer dan 580 unieke hotels en restaurants die wereldwijd zogenoemde delicious journeys verzorgen. Alle aangesloten hotels en restaurants zijn in eigendom van onafhankelijke hoteliers, chefs en eigenaren die hun passie voor hun vak en hun streven naar authenticiteit graag delen met hun gasten. Relais & Châteaux is wereldwijd vertegenwoordigd, van de Napa Valley wijngaarden en de Franse Provence tot de tropische stranden in de Indische Oceaan. Op alle bestemmingen kun je je overgeven aan een compleet verzorgde beleving, geïnspireerd op lokale producten en tradities en hiermee een uniek inkijkje in de plaatselijke geschiedenis gevend.
Relais & Châteaux leden streven ernaar de rijkdom en de diversiteit van restaurants en de tradities van het gastheerschap over de hele wereld te beschermen, te respecteren en te promoten. Ze onderschrijven deze ambitie door middel van de Vision, gepresenteerd aan UNESCO in november 2014. www.relaischateaux.com