The Colour Kitchen opent restaurant “La Lotteria” in Amsterdam

Intieme osteria brengt je in Italiaanse sferen met eerlijke, traditionele gerechten

Na een korte try-out periode opent het spiksplinternieuwe “La Lotteria” officieel haar deuren. La Lotteria is een Italiaanse osteria waar authentieke Italiaanse gerechten worden geserveerd en waar mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt de kans krijgen hun talenten te ontwikkelen. De osteria bevindt zich in het onlangs geopende pand van de Goede Doelen Loterijen, het meest duurzaam gerenoveerde gebouw van Nederland volgens de BREEAM richtlijnen, en is voor iedereen toegankelijk.

Nieuwe ontmoetingsplek met een Italiaans tintje

Een traditionele Italiaanse osteria staat voor goede, betaalbare gerechten, een uitgebreide keuze aan wijnen en een ontspannen sfeer. In Italië is de osteria een buurtontmoetingsplek waar zowel locals als toeristen graag een hapje eten. Dit is precies de functie die La Lotteria in haar buurt, Amsterdam-Zuid, wil vervullen. De kaart van La Lotteria heeft voor ieder wat wils: van antipastipasta en pizzette tot panini. Natuurlijk mogen ook de dolci niet ontbreken. De volledige menukaart bekijk je hier. Wanneer je bij Lotteria gaat eten maak je ook nog eens kans op een herhaal bezoek, elke dag kunnen alle gasten een lootje trekken en de winnaar mag gratis met twee personen komen lunchen of dineren.

De koks gebruiken lokale en seizoensgebonden producten, om o.a. voedselverspilling helpen tegen te gaan. De ingrediënten en wijnen zijn zoveel mogelijk biologisch en Fairtrade. Leerlingen van The Colour Kitchen doen bij La Lotteria praktijkervaring op en worden daarin begeleid door ervaren koks. De Goede Doelen Loterijen en de The Colour Kitchen vinden elkaar daarin ook, omdat het aansluit bij de missie van de Loterijen voor een betere wereld. Daarnaast wordt in La Lotteria kraanwater geschonken in zelfgevulde glazen flessen voor € 1,50 per fles. Van dit geld wordt een eigen mini maatschappelijk initiatief georganiseerd; tijdens de opening is het eerste ‘lot uit de loterij ‘ getrokken. Dit lot is goed voor een gratis diner voor iemand die een beloning heeft verdiend. Deze persoon krijgt een gratis diner en mag de volgende aanwijzen die dit ook verdient. Zo ontstaat er een ketting van mooie momenten en mensen die het verschil kunnen maken. Een verbinding die prachtig past bij alles waar The Colour Kitchen en Goede Doelen Loterijen voor staan!


Meest duurzaam gerenoveerde gebouw van Nederland
De osteria bevindt zich in het pand van de Goede Doelen Loterijen. Dit bijzondere gebouw is sinds kort het onderkomen van de Postcode Loterij, VriendenLoterij en BankGiro Loterij en is bekroond tot het meest duurzaam gerenoveerde gebouw van Nederland.

Dorine Manson, Managing Director Goede Doelen Loterijen, is verheugd met de komst van La Lotteria: “Geheel in lijn met onze duurzame ambitie bestond vanaf dag één de wens om het pand te delen, niet alleen met onze deelnemers en met onze goede doelen organisaties, maar ook met de buurt. We wisten van de behoefte aan een plek waar buurtbewoners elkaar kunnen treffen en we hadden de ruimte, dus de keuze om een openbaar restaurant toe te voegen was snel gemaakt. Tijdens de zoektocht naar een geschikte partner sprong The Colour Kitchen eruit: een ervaren horecaonderneming met een maatschappelijke missie die zowel bij onze organisatie als in ons pand past!”

The Colour Kitchen
La Lotteria wordt gerund door The Colour Kitchen. The Colour Kitchen is een van oorsprong Amsterdams horecaconcept met een groot maatschappelijk hart. The Colour Kitchen biedt mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een nieuwe kans, in de vorm van een horecaopleiding. Deze nieuwe horecaprofessionals doen ruime praktijkervaring op in één van de horecabedrijven van The Colour Kitchen, zoals bijvoorbeeld osteria La Lotteria. Het doel van The Colour Kitchen is duidelijk: ‘’Wij willen al het onbenutte talent dat nu thuis op de bank zit een nieuwe kans geven op de arbeidsmarkt. We moeten ons menselijk kapitaal in Nederland koesteren – geen talent mag onbenut blijven! Ons motto: No social waste!” The Colour Kitchen heeft inmiddels 9 restaurants en een party- en cateringbedrijf in Nederland. Voor meer informatie zie: www.thecolourkitchen.com 

La Lotteria is elke dag geopend. Op maandag tot en met vrijdag van 08:00 – 22:00, op zaterdag en zondag van 10:00-22:00.