Nieuwste Castilla-La Mancha wijnen op 19 februari in Amsterdam

Overzichtsproeverij voor wijnprofessionals in Level11

Na een zeer succesvolle overzichtsproeverij afgelopen januari komt Castilla-La Mancha terug naar Nederland. Een tiental wijnhuizen uit het grootste aaneengesloten wijngebied van Spanje is ook dit jaar weer on tour in Europa en staan op dinsdag 19 februari in het Amsterdamse Level 11. Ze presenteren graag hun nieuwste gebottelde wijnen aan de Nederlandse wijnprofessional.

Castilla-La Mancha

zo’n 60 kilometer van Madrid, in het zuiden van het Castiliaans Plateau ligt Castilla-La Mancha. Spanjes grootste aaneengesloten en waarschijnlijk internationaal meest bekende wijngebied. Het is dan ook niet gek dat 50% van de totale wijnproductie van Spanje hier vandaan komt. Het gebied bestaat uit 9 D.O.’s en 8 Pagos (de “grand crus van Spanje”), daarnaast vinden we er Vino de la Tierra de Castilla (de Spaanse vin de pays) wijnen. Door het gunstige klimaat staat de regio bekend om haar constante hoge kwaliteit. Ook de prijzen zijn mild in vergelijking met wijnen uit andere Europese gebieden.

Overzichtsproeverij in Amsterdam
Op dinsdag 19 februari 2019 strijkt een deel van de Spaanse wijnmakers uit Castilla-La Mancha neer in Amsterdam om de Nederlandse wijnprofessional hun nieuwste wijnen te laten proeven en kennis te laten maken met het gebied. De overzichtsproeverij is van 14:00-17:30. Adres: Level 11, Stationsplein 51 – 53, Amsterdam. Verschillende deelnemende wijnhuizen zijn nog op zoek naar een importeur in Nederland.

Aanmelden voor de proeverij kan via: anna@fantastig.nl