Nominaties Hotello én Talent of the Year Award 2019 geopend!

De Hotello of the Year en Talent of the Year Awards zijn de jaarlijkse verkiezingen voor Hotello’s en Young Professionals van erkende Nederlandse Hotel Management scholen. Deze prestigieuze prijzen worden ieder jaar door HotelloTOP uitgereikt op de Horecava tijdens het HotelloTOP Year Event en Future Hotello.

De verkiezing
Nominaties kunnen hier worden ingediend tot en met vrijdag 12 oktober 2018. Jaarlijks worden meer dan 80 Hotello’s en 50 Young Professionals genomineerd. Een commissie zal dit aantal terugbrengen naar een top 10, welke een motivatie indienen bij de organisatie. Een met zorg samengestelde vakjury beoordeelt deze motivaties en maakt de 3 finalisten bekend. De finalisten hebben de mogelijkheid om stemmen te werven en zichzelf online te presenteren, tot aan de uitreiking tijdens het HotelloTOP Year Event en Future Hotello op woensdag 9 januari 2019.

Hotello of the Year Award 2019
De Hotello of the Year Award 2019 wordt uitgereikt aan de Hotello die onderscheidend heeft gepresteerd binnen óf buiten de gastvrijheidsbranche. De Hotello of the Year onderscheidt zich via de kernwaarden; gastvrij, optimistisch, energiek, sociaal vaardig, inventief en pragmatisch, ambitieus en werklustig. Dit gebeurt tijdens het HotelloTOP Year Event, dat plaatsvindt op woensdag 9 januari 2019 tijdens de Horecava in RAI Amsterdam. Hier worden de motivatiefilmpjes van de finalisten gepresenteerd en zullen zij een korte pitch geven. De beoordeling van de vakjury, de online wervingscampagne en de live stemming in de zaal bepalen de Hotello of the Year 2019. De winnaar gaat met, naast eeuwige roem, fantastische prijzen naar huis!

Talent of the Year Award 2019
De Talent of the Year is een Young Professional die wordt erkend als echte Hotello met bijbehorende kernwaarden. Tevens heeft hij/zij bewonderenswaardig werk afgeleverd in 2018, of iets bijzonders in de praktijk gebracht (op school, in het werkveld, een onderzoek afgerond of deelgenomen aan buitenschoolse activiteiten). De award wordt uitgereikt tijdens Future Hotello, een event voor studenten en pas afgestudeerden van Nederlandse Hotel Management scholen waar de verbinding wordt gemaakt tussen de opleiding en bedrijven in de gastvrijheidsbranche. Future Hotello is een initiatief van HotelloTOP, het netwerkplatform voor alumni van de Nederlandse Hotel Management scholen, in samenwerking met de studentenvereniging Io Vivat, Xenia, Amphitryon, La Confrérie en Comitas.

The NXT GM Challenge
Daarnaast heeft HotelloTOP dit jaar voor het eerst een samenwerking met Postillion Hotels en geven een baan als General Manager weg in The NXT GM Challenge! Het aanmelden voor de challenge startte eerder deze zomer, maar loopt nog tot en met zondag 30 september 2018. Met het uitreiken van deze prijs biedt Postillion Hotels een podium aan getalenteerde Hotello’s. Postillion Hotels & HotelloTOP vinden het belangrijk om ambitie en talent te stimuleren en Hotello’s te laten zien hoe veelzijdig de hotellerie is.