Rías Baixas presenteert zich aan de Nederlandse wijnmarkt

28 mei overzichtsproeverij in Amsterdam

Het Spaanse witte wijngebied Rías Baixas staat bekend om haar droge, frisse en lichte wijnen barstensvol fruitaroma’s. Wijnen die perfect aansluiten bij de smaak van dit moment. Dit voorjaar bezoeken vijftien verschillende top wijnproducenten Amsterdam om hun wijnen te presenteren aan de Nederlandse markt. Op 28 mei wordt op een unieke locatie, de Sint Olofskapel van het NH Collection Barbizon Palace*****, een proeverij georganiseerd voor professionals en pers.


Rías Baixas: Paradijs van de zee
Rías Baixas ligt in het Noordwesten van Spanje langs de kust van de Atlantische Oceaan. Het gebied heeft een zeer uniek en kenmerkend landschap: een kust met geweldige kliffen en kapen, wat  landinwaarts verandert in een rustig en groen landschap bezaaid met rivieren. Rías Baixas zelf staat voor de inhammen bij de kust die wel 30 kilometer landinwaarts gaan. Het heeft een zacht klimaat met veel regenval, wat zorgt voor een groen landschap met precies de juiste hoeveelheid zonuren voor een optimale rijping van de druiven. De DO Rías Baixas bestaat uit vijf subregio’s en  staat bekend om haar witte wijnen van de Albariño druif. Deze wordt hier voor 94% aangeplant en kenmerkt zich door verfijnde fruitaroma’s. Het gebied staat natuurlijk bekend om haar geweldige zeevruchten, die dan ook perfect bij de wijnen passen. Daarnaast zijn de wijnen ook heerlijk te combineren met vis en mediterrane gerechten.

Export stijgt!
Dat de wijnen uit dit gebied in Nederland steeds gewilder zijn, zien we terug in de exportcijfers, die de afgelopen tien jaar acht keer verdubbeld zijn. Zo zijn we van minder dan 30.000 liter in 2006 naar een huidige consumptie van meer dan 241.000 liter per jaar gegaan. Dat zijn meer dan 321.000 flessen!

Proeverij in Amsterdam
Op 28 mei 2018 komen vijftien Spaanse wijnproducenten uit Rías Baixas naar Amsterdam om de Nederlandse wijnprofessional kennis te laten maken met het gebied. Verschillende producenten zijn nog op zoek naar een importeur om hen op de Nederlandse markt te vertegenwoordigen.

Producenten op zoek naar een importeur:
Adegas Morgadío                    
Adegas Tollodouro                       
Bodegas As Laxas            
Notas Frutales de Albariño         
Quinta Couselo     
Pazo Cilleiro                     
Señorío de Rubiós                  
Terra de Asorei 
Vionta       

Producenten vertegenwoordigd op de Nederlandse markt:              
Bodegas Lagar de Costa 
Bodegas Marqués de Vizhoja      
Bodegas Martín Codax
Bouza do Rei         
Pazo de Rubianes   
Pazo de Señoráns

De proeverij vindt plaats tussen 11:30 en 16:30 uur in de Sint Olofskapel van het NH Collection Barbizon Palace*****. Aanmelden voor de proeverij kan per mail via annelotte@fantastig.nl  of telefonisch via 020-468 33 48.