Jorn Heikens (HHL’19) verkozen tot Talent of the Year 2018

“Ontwikkeling, duurzaamheid en social engagement combineren met de organisatie van mijn eigen muziekfestival vind ik het leukste om te doen”

Tijdens Future Hotello, dat vandaag plaatsvond in RAI Amsterdam, is Jorn Heikens, student aan Stenden Hotel Management School, verkozen tot Talent of the Year 2018. Deze prestigieuze award wordt ieder jaar uitgereikt aan een Young Talent die onderscheidend heeft gepresteerd tijdens of kort na zijn studie.

De verkiezing

Meer dan 45 genomineerde talenten heeft Jorn Heikens (HHL’19) achter zich gelaten. De Talent of the Year Award is een verkiezing voor jonge talenten die studeren aan een van de Nederlandse Hoge Hotelscholen, of deze studie maximaal twee jaar geleden hebben afgerond. Deze young professional wordt al erkend als een echte Hotello met de bijbehorende kernwaarden: gastvrij, energiek, sociaal vaardig, inventief en ambitieus. Tevens heeft de young professional bewonderenswaardig werk afgeleverd in 2017, of iets bijzonders in de praktijk gebracht (op school, in het werkveld, een onderzoek afgerond of deelgenomen aan buitenschoolse activiteiten). Dit jaar werd door de selectiecommissie het aantal van 45 genomineerden teruggebracht tot een TOP 10. De met zorg geselecteerde jury heeft na intensief overleg de drie finalisten gekozen. De drie finalisten hebben online campagne gevoerd en meer dan 1800 stemmen binnengehaald. Jorn (HHL’19) heeft overtuigend gewonnen en versloeg Michael W. Kerr (HHL’19) en Robin van der Zwaard (TIO’17) met de online campagne, die voor 35% meetelde en de vakjury stemmen, die voor 65% meetelden.

De winnaar
Jorn Heikens werd maar liefst tweemaal genomineerd. Docenten van Hotelschool Leeuwarden beschrijven Jorn als “Mister Hospitality” en een rolmodel voor andere studenten. Hij zet zich in voor zijn studie, voor andere studenten en is een helpende hand tijdens open dagen. Bovendien organiseert hij zijn eigen evenementen, waaronder het Cultureel Muziek Festival en gaat hij komend jaar zijn horizon verrijken met twee projecten in het buitenland. Jorn van harte gefeliciteerd!

HotelloTOP Year Event
De Talent of the Year Award, werd uitgereikt tijdens Future Hotello, een event voor studenten en pas afgestudeerden van Nederlandse Hotel Management scholen waar de verbinding wordt gemaakt tussen de opleiding en bedrijven in de gastvrijheidsbranche. Future Hotello is een initiatief van HotelloTOP, het netwerkplatform voor alumni van de Nederlands Hotel Management Scholen, in samenwerking met de studentverenigingen Io Vivat, Xenia, Amphitryon, La Confrérie en Comitas.