Het Engelse Oppo Ice Cream nu ook verkrijgbaar in Nederland

Snelgroeiende start up met caloriearm roomijs nu bij Albert Heijn

Slechts drie jaar na de introductie van Oppo Ice Cream in de UK liggen de caloriearme bekers ijs sinds afgelopen maand in de schappen van Albert Heijn. Hiermee zijn de ‘Oppo Brothers’ de eerste die de consumentenmarkt van roomijs openbreken met lekker maar vooral verantwoord genieten van roomijs. Oppo bevat per bolletje maar maximaal 43 calorieën en is nu, na Engeland en Ierland ook verkrijgbaar in Nederland. Oppo Ice Cream onderscheidt zich van het overige ijsaanbod in de supermarkt door stevia in plaats van kunstmatige suikers in het ijs te gebruiken. Oppo Ice Cream is voorlopig te verkrijgen in de smaken Madagascan Vanilla, Colombian Chocolate & Hazelnut en Salted Caramel. Een beker van 500 ml. kost €4,99 en is verkrijgbaar bij een groot deel van de Albert Heijn winkels in Nederland, met uitzondering van AH to go’s.

Succes story

Charlie en Harry, twee broers uit Engeland, hadden het impulsieve idee om een wereldrecord kite-rijden neer te zetten. Met amper 2 uur kite-buggie ervaring vertrokken ze richting Brazilië. Makkelijk was het niet, maar ze slaagden erin om een record neer te zetten door ruim 1000 km langs de verlaten Braziliaanse kust af te leggen. Onderweg raakte al snel de voedselvoorraad op en leefden ze van het voedsel dat ze in de natuur vonden. De broerd genoten hier enorm van. Hierdoor rees bij hen constant de vraag: ‘Waarom kunnen we niet altijd op een gezonde manier genieten?’ Zo is het idee geboren om een traditioneel ongezond product als roomijs, gezonder te maken. Na 3 jaar uitrol in verschillende supermarkten en andere winkels in Engeland en Ierland, wordt het product nu gelanceerd op de Nederlandse markt.

Madagascan Vanilla
Een bolletje (50 ml.) Madagascan Vanilla bevat maar 37 calorieën, dat is zo’n 60% minder dan in reguliere roomijsmerken die Vanille ijs maken. Stokjes Madagaskar-vanille in combinatie met de wilde Afrikaanse baobabvrucht (van de oude ‘boom des levens’) zorgen voor vol, romig, heerlijk weelderig vanille-ijs.
VOEDINGSWAARDE – 100 ml. (2 bolletjes):
Energie: 309kJ (74kcal) / Vet: 3,8 g. (waarvan verzadigd: 2,8 g.) / Koolhydraten: 6,2 g. (waarvan suikers: 5,2 g.) / Eiwitten: 3,2 g. / Zout: 0,1 g.

Salted Caramel
Heerlijke ‘Salted Caramel’ maken zonder een heleboel suiker te gebruiken was geen eenvoudige opgave. Met behulp van de Peruaanse vrucht Lucuma, boordevol bètacaroteen, ijzer, zink, vitamine B3, calcium en eiwit, is het gelukt een prachtig gezouten karamel roomijs te creëren dat maar 38 calorieën per bolletje bevat.
VOEDINGSWAARDE – 100 ml. (2 bolletjes):
Energie: 314kJ (75kcal) / Vet: 3,9 g. (waarvan verzadigd: 3,0 g.) / Koolhydraten: 6,6 g. (waarvan suikers: 5,5 g.) / Eiwitten: 3 g. / Zout: 0,35 g.

Colombian Chocolate & Hazelnut
De held in deze smaak is de Colombiaanse ‘Cacao Fino de Aroma’ die rechtstreeks van de plantages in Colombia wordt gehaald. Cacao Fina de Aroma is befaamd door zijn fruitige en bloemrijke aroma’s, rijke smaak en een hint van noten. Bovendien heeft het een van de hoogste kwaliteitscertificaten ter wereld. Een bolletje bevat slechts 43 calorieën.
VOEDINGSWAARDE – 100 ml. (2 bolletjes):
Energie: 356kJ (85kcal) / Vet: 4 g. (waarvan verzadigd: 2,3 g.) / Koolhydraten: 7,5 g. (waarvan suikers: 5,1 g.) / Eiwitten: 4,2 g. / Zout: 0,1 g.

Over Oppo Ice Cream 
Oppo Ice Cream is, na 25 maanden onderzoek en het testen van meer dan 2000 recepten, in 2014 opgericht door de broers Charlie en Harry. Vanaf het eerste moment was het idee om met natuurlijke ingrediënten, verwenproducten gezonder te maken. Oppo produceert inmiddels vier verschillende smaken roomijs met minder suiker en calorieën, waardoor de consument zichzelf op een gezonde manier kan verwennen. Alle smaken worden bereid met verse weidemelk, virgine kokosolie en steviablad in plaats van de gebruikelijke suiker en room. Oppo draagt de Great Taste Award Gold Star, het is niet alleen beter, maar smaakt ook beter dan traditioneel zuivelijs. www.oppobrothers.nl