Amsterdam Wine Festival in maart 2018 opnieuw in Westergasfabriek

Na twee succesvolle edities afgelopen jaar, maakt de organisatie achter Amsterdam Wine Festival bekend dat het van 16 t/m 18 maart opnieuw terugkeert naar de Westergasfabriek. Liefhebbers uit het hele land kunnen drie dagen genieten tijdens de oogstfeesten van het Zuidelijk Halfrond.

Oprichters Ivar Beukeboom, Sebastiaan van Erne en Rob van der Molen zijn zeer verheugd. “De reacties van bezoekers tijdens de laatste editie waren zeer positief en dat betekent dat wij op de goede weg zijn. De Westergasfabriek als locatie speelt hier een belangrijke rol in. Wij kunnen niet wachten om samen met onze wijnpartners het concept verder uit te breiden. Ons doel is om de bezoekers opnieuw te verrassen en hun verwachtingen te overtreffen.”; aldus Ivar.

Sebastiaan voegt hieraan toe: “Wij hebben een nieuw concept bedacht, namelijk de ‘Winemaker’s Dinners”. Deze diners organiseren wij in het Machinegebouw, wat elders op de Westergasfabriek staat. Dit iconische pand wordt omgetoverd tot een exclusief wijn-spijs avontuur, waarbij wijnmakers uit het Zuidelijk Halfrond hun eigen wijnen combineren met de gerechten van een topchef. Stoelen hiervoor moeten apart worden gereserveerd en zullen slechts beperkt beschikbaar zijn.”

De komende editie worden er maar liefst 15.000 wijnliefhebbers verwacht over het hele weekend. Naast de Gashouder worden ook het Transformatorhuis en Klönneplein in gebruik genomen, wat neerkomt op meer dan 5.000 m2 aan wijnbeleving. Landen als Zuid-Afrika, Argentinië en Nieuw-Zeeland hebben elk een eigen area, waar bezoekers cultuur, traditie en natuurlijk wijn kunnen proeven.

Rob sluit af: “Wie meer wil dan alleen proeven, kan meedoen aan de wijnquiz, een wedstrijd druivenstampen of een workshop onder leiding van een professionele sommelier. Ons gevoel is dat heel veel wijndrinkers graag meer kennis willen vergaren en dat willen wij op een leuke manier mogelijk maken. Dit moet ervoor zorgen dat iedereen in de toekomst met nog meer kennis én plezier wijn drinkt!”

Tickets voor het Amsterdam Wine Festival kosten € 12,50 en zijn online te koop op www.amsterdamwinefestival.nl.