Nu al 10 medailles voor Neleman wijnen bij internationale competities!

2 x goud, 2 x zilver, 5 x brons en 1 aanbeveling

Derrick Neleman heeft in korte tijd een bijzonder assortiment Spaanse biologische wijnen gemaakt en deze dit jaar voor het eerst ingezonden naar diverse internationale wijncompetities. Duizenden wijnen vanuit de hele wereld worden daarbij blind geproefd door een strenge en deskundige jury van mensen uit het wijnvakgebied.

‘Neleman valt niet alleen in Nederland in de smaak.’
– Harold Hamersma, wijnschrijver –  

Challenge Millésime Bio 2017 Frankrijk
De eerste gouden medaille voor Neleman Bobal 100%, werd begin dit jaar verdiend op de Challenge Millésime Bio, voorafgaand aan de belangrijkste biologische wijnbeurs die elk jaar in Frankrijk wordt gehouden. Alle ruim 1400 biologische wijnen, ingezonden uit 16 landen, zijn blind geproefd door een internationale jury.

Premios Ecovino 2017 Spanje
Vlak daarna volgde een competitie in Spanje zelf, jaarlijks in La Rioja gehouden met officiële erkenning van het Spaanse ministerie van landbouw, voedsel en milieu. Hier gaat het er heel streng aan toe. Een gouden medaille voor Neleman Tempranillo, de populairste rode wijn onder Neleman klanten.

International Wine and Spirit Competition (IWSC) 2017 Engeland
Op de London Wine Fair, de grootste Europese wijnbeurs, werden 22 mei jl. de winnaars bekend gemaakt van de IWSC. Deze competitie wordt wereldwijd gezien als dé standaard voor kwaliteitsnormen van wijn, uniek in de drukte van alle competities in de wijnwereld. Hier zitten de hoogst gekwalificeerde en best getrainde juryleden van alle competities, die maar liefst 3 Neleman wijnen een bronzen medaille toekenden: Just Fucking Good Wine rood, Cabernet-Bobal en Monastrell-Tempranillo Crianza.

Concours Amphore 2017 Frankrijk
Als je in Parijs, hoofdstad van wijnland Frankrijk, 2 zilveren en een bronzen medaille wint in de grootste competitie van biologische wijnen in die stad, dan mag je best trots zijn. Het lukte Neleman met respectievelijk de Verdejo en Tempranillo-Monastrell en de Macabeo. Dit concours beoordeelde dit jaar bijna 1000 biologische wijnen.

Decanter World Wine Awards 2017 Engeland
Dit is verreweg de grootste wijncompetitie ter wereld. Om je te onderscheiden tussen ruim 17.000 ingezonden wijnen is een prestatie van formaat. Het proeven en jureren is hier net een militaire operatie. Neleman Just Fucking Good Wine wit én rood kregen respectievelijk een bronzen medaille (87 uit 100 punten) en een aanbeveling (84 uit 100 punten).

Over Neleman
Sinds enkele jaren volgt Derrick Neleman zijn droom en maakt zelf biologische wijn met vrienden in Spanje (Valencia). Naast gecontroleerd biologisch zijn alle Neleman wijnen ook gecontroleerd veganistisch (m.u.v. Cava). Neleman wijnen zijn in Nederland verkrijgbaar bij de Neleman wijnwinkel in Zutphen (Groenmarkt 10), online via www.neleman.org en bij diverse verkooppunten door het hele land. Internationaal zijn Neleman wijnen inmiddels in 8 landen verkrijgbaar, zie www.neleman.es.