Hooghoudt bestormt terrassen met kruidenbitter: Kalmoes Beerenburg

Groninger Smaakmakers maken jenever aantrekkelijk voor jonge generatie

Hooghoudt zou Hooghoudt niet zijn zonder avontuur. Hieraan danken de producten van de Groningse jeneverdistilleerderij immers hun buitengewone smaak. Neem nou bijvoorbeeld de Kalmoes Beerenburg met zijn eigen signatuur van zachte kalmoeswortel. De Smaakmakers van Hooghoudt -een team van topbartenders – ontwikkelden met deze drank een gemakkelijk drinkbare cocktail voor op het terras: de Dutch Storm, met een pittige twist. Hiermee wordt het seizoen van ‘het nieuwe jenever drinken’ afgetrapt.

Kruidenbitter Beerenburg, de kwaliteitsjenever waar krachtige kruiden op getrokken worden, is al vanaf de zeventiende eeuw dé borrel voor stoere avonturiers. Bij familiedistilleerdij Hooghoudt wordt er graag geëxperimenteerd met het vangen van geuren, kleuren en smaken in alcohol. Hero Jan Hooghoudt, de derde generatie, heeft Beerenburg sinds de jaren zestig steeds opnieuw een eigen signatuur gegeven. Met succes: voor elk moment ontstond een passende kruidenbitter. Kalmoes Beerenburg drink je vanaf deze zomer op het terras. Zo spreekt Hooghoudt niet alleen avonturiers, maar ook de hippe cocktaildrinker aan met jenever.

De kalmoeswortel geeft een verfijnde zachtheid aan het karakter van deze kruidenbitter. Een zachtheid die de handtekening van Hooghoudt is. Hooghoudt is de eerste distilleerderij die deze plant, met zeer zachte wortels, laat trekken op jenever en deze verkrijgbaar maakt voor de liefhebber. De Kalmoeswortel wordt daarnaast ook voor culinaire toepassingen gebruikt en heeft binnen verschillende culturen een geneeskrachtige werking.

Dutch Storm cocktail
De Smaakmakers van Hooghoudt hebben een ultieme combinatie ontwikkeld voor een buitengewoon genietmoment op het terras. De Dutch Storm cocktail is spicy en herbal. Een interactie tussen de complexiteit van 77 kruiden in Kalmoes Beerenburg en een pittig randje van ginger beer, gegarneerd met een partje limoen. Door de zachte smaak is Kalmoes Beerenburg ook geschikt om puur te schenken.

Buitengewone drank, nieuwe fles
Bij Hooghoudt staat constante vernieuwing hoog in het vaandel. Niet alleen in smaak, maar ook in presentatie. Daarom hebben de kruidenbitters van Hooghoudt een nieuwe, stoere fles gekregen die past bij hun kruidige en intense karakter: een fles die staat. In cafés, thuis op tafel bij liefhebbers in Groningen, in de rest van Nederland en elders in de wereld.