12-18 juni: Nationale Tapas Week 2017

Reis naar de smaak van Spanje

Liefhebbers van de Spaanse ‘tapas’ opgelet! Vanaf maandag 12 juni staat jouw favo hapje namelijk  in de spotlights en wel tijdens de Nationale Tapas Week 2017. Zeven dagen lang wordt er in horecazaken door het hele land extra aandacht besteed aan deze typische, culinaire miniatuurheden. Vele restaurants en wijnbars nemen deel aan de Nationale Tapas Week door speciale tapas menu’s of kortingen aan te bieden. Waan je een week in Spaanse sferen en reis in eigen land naar de smaak van Spanje. ¡Buen provecho!

Nationale Tapas Week 2017

In de week van 12-18 juni doen diverse restaurants en wijnbars mee aan de ‘Nationale Tapas Week’. Enthousiastelingen genieten gedurende deze week van heerlijke, samengestelde tapasmenu’s die de deelnemende restaurants en wijnbars speciaal voor de ‘Nationale Tapas Week’ ten tonele brengen. Daarnaast wordt er, op initiatief van het Spaans Verkeersbureau, ook een Nationale Tapas Competitie gehouden.

Wereld Tapas Dag
Wereld Tapas Dag wordt jaarlijks gevierd op de derde donderdag van juni in wereldsteden zoals Parijs, Londen, New York en Rome. De derde editie van dit culinaire festijn valt dit jaar op donderdag 15 juni 2017. Gedurende de dag wordt er wereldwijd volop aandacht besteed aan de gastronomische traditie, ‘ir de tapas’. Overal ter wereld kunnen culi’s kennismaken met bekende en onbekende tapas uit diverse Spaanse regio’s. Verder worden er op verschillende plekken ter wereld proeverijen, wedstrijden en kookdemonstraties georganiseerd.

Ir de tapas
 ‘Ir de tapas’ is het werkwoord wat de Spaanse bevolking gebruikt en kan vrij vertaald worden als ‘tapassen’. Een heerlijke bezigheid waar een ieder van tapasbar naar tapasbar manoeuvreert en overal geniet van een tapa en een drankje. Tapas wordt veelal gezien als eetlustopwekkend hapje wat gepaard gaat met een alcoholhoudend drankje maar kan door de eindeloze variaties de hoofdmaaltijd gemakkelijk vervangen.