Louvre Hotels Group één van de grootste hotelgroepen in India

Meerderheidsbelang in Sarovar Hotels

Louvre Hotels Group (LHG), de één na grootste hotelketen van Europa, kondigt aan een meerderheidsbelang te nemen in Sarovar Hotels, de grootste onafhankelijke Indische hotelketen. Voor LHG is dit eerste grote investering in India. Met meer dan 1,2 miljard inwoners ziet de hotelketen India als een strategische groeimarkt met genoeg kansen voor verdere expansie.

Uitbreiding Louvre Hotels Group
Sinds 2007 is Louvre Hotels Group actief in India. Inmiddels heeft de groep 22 Golden Tulip hotels in dit land. LHG wil haar positie in China en Zuidoost-Azië steeds meer versterken en heeft besloten om zich in te kopen in Sarovar Hotels, een Indiaas bedrijf met 75 hotels in de segmenten premium, mid-range en budget en  drie toonaangevende merken: Sarovar Premiere, Sarovar Portico en Hometel. Daarnaast heeft Sarovar Hotels ook twee goed ontwikkelde F&B merken (The Geoffrey’s Pub en the Oriental Blossom) en heeft de hotelketen accommodaties en horecavoorzieningen van verschillende instellingen in India. Bovendien vallen 10 hotels van Radisson, Park Plaza en Park Inn ook onder de verantwoordelijkheid van Sarovar Hotels.

“Nummer 2 in Europa, nummer 1 in China, en nu een leidende positie in India, we zijn een wereldspeler, aanwezig in alle belangrijke markten en segmenten. Sarovar is een fantastisch platform, veelbelovend voor de toekomst”, aldus Pierre-Frédéric Roulot, CEO van Louvre Hotels Group.


Overeenkomst 
Het samengaan tussen Louvre Hotels Group en Sarovar Hotels biedt ongekende synergie tussen sterke lokale merken en ’s werelds 5e grootste hotelgroep. De eigenaren van beide hotelgroepen zullen zowel lokaal als internationaal profiteren van deze samenwerking op gebied van o.a. distributie, loyaliteitsprogramma’s en inkoop.


Over Louvre Hotels Group & Golden Tulip

Met ruim 1.175 hotels in 51 landen met een capaciteit van meer dan 100.000 kamers is Louvre Hotels Group  één van de grootste internationale hotelketens. Sinds begin maart 2015 is de keten eigendom van Jin Jiang International Holdings Co., Ltd een van China’s grootste toeristen- en reisconcerns. Golden Tulip, onderdeel  van  Louvre  Hotels  Group,  heeft  meer  dan  50  jaar ervaring  in  de hospitality industrie en heeft ruim 200 hotels in het midden-, hoog-, en luxe segment. De merken Tulip Inn, Golden Tulip en Royal Tulip, bieden in Europa, het Midden Oosten, Afrika, Azië, het Pacifisch gebied en Amerika  een  internationale  standaard  aan  service  en  faciliteiten  met  een persoonlijke  touch. Louvre  Hotels  Group  voert  naast  Golden  Tulip  de  merken  Première  Classe,  Campanile en Kyriad. Louvre Hotels Group is in de Benelux vertegenwoordigd met de merken Golden Tulip en  Tulip  Inn  (35  hotels),  Campanile  (20  hotels)  en  Première  Classe  (2  hotels). 

Zie voor meer informatie www.goldentulip.com of www.louvre-hotels.com.


Over Sarovar Hotels
Sarovar Hotels is opgericht in 1994 door Anil Madhok, een zeer ervaren professional in de hotelindustrie in India, Singapore en Sri Lanka. Inmiddels heeft Sarovar 75 hotels (6.000 kamers) in meer dan 50 steden. De keten is actief in de segmenten premiummid-range en budget en heeft 6  hotelmerken: Sarovar Premiere, Sarovar Portico, Hometel, Park Inn, Park Plaza en Radisson. Daarnaast heeft Sarovar Hotels ook twee goed ontwikkelde F&B merken: The Geoffrey’s Pub en the Oriental Blossom.