Tulip Inn Amsterdam Airport behaalt gouden Green Key certificaat

Hoogst haalbare keurmerk voor duurzaam en milieuvriendelijk ondernemen

Het onlangs geopende Tulip Inn Amsterdam Airport (Schiphol-Oost) heeft het gouden Green Key certificaat! Het Green Key keurmerk is een internationaal keurmerk voor duurzame bedrijven in de recreatie- en vrijetijdsbranche. Het keurmerk laat zien dat het hotel de druk op natuur en milieu zo veel mogelijk minimaliseert zonder dat de gasten inleveren op comfort en kwaliteit. Tulip Inn Amsterdam Airport gaat hiermee een stap verder dan de normale wet- en regelgeving vereist en voert met het gouden certificaat het hoogst mogelijke milieuvriendelijke Green Key niveau (het certificaat is in het brons, zilver en goud te behalen).

Maatschappelijk verantwoord ondernemen
Duurzaam en milieuvriendelijk ondernemen en maatschappelijke betrokkenheid komen bij Tulip Inn Amsterdam Airport bij veel punten naar voren. Zo is het hotel gevestigd in een duurzaam gerenoveerd kantoorpand en is het bestaande pand zoveel mogelijk ongemoeid gelaten om bouwenergie en bouwmaterialen te besparen. Ook is ervoor gekozen om technische installaties uit 2005 te verduurzamen en te hergebruiken. Alle hotelkamers beschikken over een pasjessysteem waardoor elektriciteit niet onnodig actief blijft. Het hele hotel is tevens voorzien van energiebesparende Ledverlichting. Ook werkt het hotel met zo veel mogelijk lokale en duurzame leveranciers zoals cradle-to-cradle bedrijf Auping en Blycolin voor 100% organisch en fair-trade linnen. Het parkeerterrein is voorzien van oplaadpunten voor elektrische auto’s en gasten kunnen gebruik maken van de elektrische shuttle-service naar de luchthaven. Daarnaast steunen de gasten van het hotel met hun verblijf automatisch een goed doel (www.bookdifferent.com).

Over Louvre Hotels Group & Golden Tulip
Met ruim 1.175 hotels in 51 landen met een capaciteit van bijna 100.000 kamers is Louvre Hotels Group  één van de grootste internationale hotelketens. De keten eigendom van Jin Jiang International Holdings Co.,Ltd  een van China’s grootste bedrijven in de toersiten en reissector. Golden Tulip, onderdeel  van  Louvre  Hotels  Group,  heeft  meer  dan  50  jaar ervaring  in  de hospitality industrie en heeft ruim 275 hotels in het midden-, hoog-, en luxe segment. De merken Tulip Inn, Golden Tulip en Royal Tulip, bieden in Europa, het Midden Oosten, Afrika, Azië, het Pacifisch gebied en Amerika  een  internationale  standaard aan service en faciliteiten met een persoonlijke touch. Louvre  Hotels  Group  voert  naast  Golden  Tulip  de  merken  Première  Classe,  Campanile en Kyriad. Louvre Hotels Group is in de Benelux vertegenwoordigd met de merken Golden Tulip en  Tulip  Inn  (37  hotels),  Campanile  (20  hotels) en Première Classe (2 hotels). Zie voor meer informatie www.goldentulip.com of www.louvre-hotels.com.

Over PingProperties
PingProperties is een investment management organisatie die door ruime ervaring, kennis en uitstekend netwerk in de vastgoedmarkt onroerendgoedfondsen structureert. Hierin participeert een specifiek netwerk van (inter)nationale strategische investeringspartners. De PingProperties fondsen kenmerken zich door aantrekkelijke rendementen, waarbij directe controle wordt gehouden op het fondsresultaat door het totale management (investment, fund en asset) binnen de organisatie te houden. www.pingproperties.com.