Golden Tulip Jagershorst gaat servies van stichting hetWerkvan verkopen

Bijzonder servies gemaakt door Outsider Art kunstenaar Derk Wessels

Vanaf 1 oktober gaat Golden Tulip Jagershorst een wel heel bijzonder servies verkopen. Het servies is namelijk ontwikkeld met afbeeldingen van Outsider Art kunstenaar Derk Wessels. Stichting hetWerkvan brengt het werk van kunstenaars met een beperking naar een markt zonder beperkingen. De opbrengst van de verkoop van het servies komt volledig ten goede aan stichting hetWerkvan, daarbovenop doneert Golden Tulip Jagershorst per verkocht streekgerecht een bedrag aan de stichting.


Bijzonder servies
Het servies van Derk Wessels zal vanaf 1 oktober te koop zijn in Golden Tulip Jagershorst. Om extra aandacht voor het servies te creëren, wordt een maandelijks wisselend streekgerecht geserveerd op het servies. De opbrengst van de verkoop gaat volledig naar stichting hetWerkvan, Golden Tulip Jagershorst doneert daarbij nog eens een extra bedrag per verkocht streekgerecht. Derk Wessels (1977) won in 2015 de Special Award, dé landelijke wedstrijd voor kunstenaars met een handicap. Wessels maakt in zijn werk gebruik van subtiele kleuren, bijzondere lijnen, vogels en vlinders. Wessels maakt zijn kunstwerken in Reinaerde Ateliers De Wijde Doelen in Utrecht, die het servies ontwikkelde. Het servies bestaat uit bekers, schalen en borden en is gemaakt van porselein dat geschikt is voor de vaatwasser. 

Over stichting hetWerkvan
Stichting hetWerkvan helpt bij het breder bekend maken van de kunststroom ‘Outsider Art’ en biedt kunstenaars met een verstandelijke beperking en hun kwalitatief hoogwaardige werk een podium. Een podium dat zorgt voor emancipatie en integratie van deze groep mensen in de maatschappij. Door de initiatieven van hetWerkvan krijgt dagbesteding op meerdere fronten inhoud. De stichting verbindt zorg en commercie en heeft een duidelijke MVO-doelstelling. De producten worden direct en tegen een goede prijs ingekocht bij de ateliers en het belang van de stichting is dat de ateliers blijven bestaan en een goede ontwikkelingsplek blijven voor hun kunstenaars. Zie: www.hetwerkvan.nl.


Over Golden Tulip Jagershorst
Golden Tulip Jagershorst is een luxe viersterren hotel gelegen ten zuiden en op slechts 10 minuten rijden van Eindhoven. Gunstig gelegen bij de A2 maar ook dichtbij het prachtige natuurgebied De Kempen. Het hotel biedt 89 kamers en suites, een restaurant, bar, overdekt zwembad, wellness-centrum met sauna, fitnessruimte en schoonheidssalon, parkeergelegenheid, evenals vergaderfaciliteiten.

Over Louvre Hotels Group & Golden Tulip
Met meer dan 1.275 hotels (>100.000 kamers) in 51 landen is Louvre Hotels Group  één van de grootste internationale hotelketens. Sinds een jaar is de keten eigendom van Jin Jiang InternationalHotels. Golden Tulip, onderdeel van  Louvre  Hotels  Group,  heeft  meer  dan  50  jaar ervaring  in  de hospitality industrie en heeft ruim 270 hotels in het midden-, hoog-, en luxe segment. De merken Tulip Inn, Golden Tulip en Royal Tulip, bieden in Europa, het Midden Oosten, Afrika, Azië, het Pacifisch gebied en Amerika  een  internationale  standaard aan service en faciliteiten met een persoonlijke touch. Louvre  Hotels  Group  voert  bovendien de  merken  Première  Classe,  Campanile en Kyriad. Louvre Hotels Group is in de Benelux vertegenwoordigd met de merken Golden Tulip en  Tulip  Inn  (37  hotels),  Campanile  (20  hotels) en Première Classe (2 hotels). Zie voor meer informatie www.goldentulip.com of www.louvre-hotels.com.