Founders Foodhallen nr.1 in ‘’Top 100 Food Influencers List 2016’’

Tweede plaats voor Janny van der Heijden, Joris Bijdendijk derde.

Vanavond vond in Baut&Dreesman de spannende uitreiking van de ‘’Top 100 Food Influencers List 2016’’ plaats. De founders van de Amsterdamse Foodhallen gingen er met de eerste plek vandoor. Janny van der Heijden, bekend van Heel Holland Bakt, pakte de tweede plaats en de derde plek ging naar Joris Bijdendijk, executive chef van RIJKS®. De ‘’Top 100 Food Influencers List 2016’’ is een initiatief van het online foodmagazine FavorFlav.com ter ere van het eenjarig jubileum van de website.

Presentator Jan Jaap van der Wal en FavorFlav’s hoofdredacteur Marcus Polman presenteerden de lijst tijdens het ‘’Top-100 Food Influencers Diner 2016’’ in het bijzijn van alle honderd kandidaten van de lijst. Onder leiding van Chefkok Michiel van der Eerde (BAUT en Restaurant C) kregen de gasten een zeven gangen diner geserveerd met hulp van gast-chefs Joris Bijdendijk, Guillaume de Beer & Freek van Noortwijk, Jonathan Karpathios, Marnix Benschop, Giel Kaagman en Ruben Jan Adriaan.
Oud Reuchlin & Boelen, Wijnimport Bart en VNKO Wijnen verzorgden de bijpassende wijnen.

‘’Top 100 Food Influencers List 2016’’
De top-100 lijst is samengesteld door de redactie en lezers van FavorFlav. De lijst bestaat uit professionals, zowel bekende namen als nieuwkomers, op het gebied van eten en drinken die dit jaar een bewezen bijdrage hebben geleverd aan het verrijken van de eetcultuur en eetbewustzijn in Nederland. Een bonte mix van chefs, foodproducenten, food-ondernemers, restaurateurs, merkenbouwers en food startups. Het belangrijkste criterium: wat heeft de genomineerde bijgedragen aan goed en lekker eten in Nederland? De verkiezing leidde tot de volgende top 3:

1. Founders Foodhallen
Vier jonge ondernemers hadden het lef om de eerste Foodhalnaar buitenlands voorbeeld, in Nederland neer te zetten. Twee jaar na opening hebben zij het bewezen: de Foodhallen ‘are there to stay’. Zij blijven vernieuwen door o.a. het aantrekken nieuwe chefs zoals Guillaume en Freek met hun Pita-concept.

2.Janny van der Heijden
Niemand kan voor de camera’s zo deftig eten als juffrouw Janny. Alleen daarom al verdient deze grand dame van de foodjournalistiek een plek in de top 3 van deze lijst.

3. Joris Bijdendijk
Een toprestaurant in een museum. Bijdendijk brengt grandeur – en gastchefs van wereldformaat – naar de hoofdstad. Bovendien is hij onvermoeibaar promotor van Nederlandse slowfood producten. Hij is een verrijking voor de vaderlandse eetcultuur.


De top 25
Voor de complete top-100 lijst en verantwoording van elke kandidaat zie: www.favorflav.com .

1. Tsibo Lin, Chong Chu, Zing-Kyn Cheung en Rakish Gangapersad
    Founders Foodhallen

2. Janny van der Heijden
    Heel Holland bakt

3. Joris Bijdendijk
    Executive chef RIJKS®

4. Paola Holthausen
    Blogger Cravings in Amsterdam

5. Michel Ordeman
    Founder Jopen Bier

6. Guillaume de Beer, Freek van Noortwijk
    Restaurant Breda

7. Ingrid de Wagenaar
    Scheiwijck voor fijnproevers

8. Maurice Dekkers
    Tony’s Chocolonely / Keuringsdienst van Waarde 

9. Jonnie en Thérèse Boer
    De Librije 

10. Michiel van der Eerde
      BAUT

11. Hiske Versprille
      Het Parool

12. Sergio Herman
      Friet Atelier Amsterdam/The Jane

13. Yvette van Boven
      Koken met van Boven

14. Robert Kranenborg
      TV-kok

15. Gerard Ekdom
      DJ

16. Jacob Jan Boerma
      De Leest

17. Team De School Amsterdam
      De School Amsterdam

18. Giel Kaagman en Bram Kortekaas
      Kaagman & Kortekaas

19. Harold Hamersma
      De Grote Hamersma

20. Herman den Blijker
      TV-kok

21. Ron Blaauw
      RON Gastrobar

22. Onno Kleyn
      De Grote Kleyn

23. Miljuschka Witzenhausen
      TV-chef

24. Dennis de Borst
      CEO Febo

25. Philip Padberg
      CEO Deliveroo

Over FavorFlav.com
Favor Flav is dé site waar lekkerbekken dagelijks hun culinaire fix krijgen. Het online foodmagazine (www.favorflav.com), gestart in november 1015, staat voor onafhankelijke foodjournalistiek en wordt gemaakt door een gedreven redactieteam van vijf redacteuren. Hoofdredacteur is Marcus Polman (o.a jurylid van Masterchef Holland, auteur kookboeken en mede- eigenaar van The Rough Kitchen). Een jaar na de start heeft FavorFlav (spreek uit: FavorFleev) een razendsnelle groei doorgemaakt met een gemiddeld bereik van 150.000 unieke bezoekers per maand. Uitgever is PilotStudio, onder andere bekend van het online fashion magazine Amayzine.com en producent van succesvolle tv-programma’s als Hoe Heurt het Eigenlijk, Jinek en Beste Kijkers.