Birthe van Meegeren start eigen bedrijf in wijnadvies en training

“The message is in the bottle”

Na ruim 10 jaar te hebben gewerkt als wijnspecialiste bij Nederlands grootste wijnspeciaalzaak, gaat Birthe van Meegeren op eigen houtje verder. Met 15 jaar ervaring in proeven, kiezen en vertellen over wijn is Birthe nu gestart met een nieuw bedrijf in wijnadvies en training. Onder deze noemer biedt ze nu verschillende diensten – waaronder  wijnabonnementen, advies en trainingen aan consumenten, retail en horeca – onder haar eigen motto ‘the message is in the bottle’.

15 jaar proeven, kiezen en vertellen
Birthe begon als ondernemer met wijnproeflokaal Wijn & Spijs in Haarlem voordat ze ruim tien jaar werkzaam was bij Gall&Gall. Hier begon ze als category manager, maar was uiteindelijk als wijnspecialiste verantwoordelijk voor onder andere de selectie van het wijnassortiment en voor de interne en externe communicatie over wijn. Birthe van Meegeren: “Ik heb mijn werk bij Gall & Gall tot het laatste moment met veel passie en plezier uitgevoerd, maar ik was toe aan iets nieuws. Met deze stap wil ik graag mijn opgedane kennis en ervaring op een andere manier inzetten.  Ik ervaar dat er veel behoefte is aan onafhankelijk advies in de wijnkeuze, juist vanwege het  enorme aanbod in wijn tegenwoordig. Met mijn wijnabonnementen en kennis van de verhalen achter de wijn kan ik deze behoefte goed invullen. Op mijn website verschijnt ook wekelijks een wijnblog waarin ik ervaringen deel en nieuwe ontdekkingen in de spotlights zet.”

Wijnadvies & Training
Onder de naam Wijnadvies & Training selecteert Birthe elke maand nieuwe parels uit het assortiment van de beste importeurs van Nederland, startend met Vinoblesse, Vojacek, Imperial Wijnkoperij, André Kerstens, en WineMatters. Deze wijnen biedt zij aan als zakelijk abonnement voor medewerkers,  als relatiegeschenk of voor een proeverij op kantoor. Uiteraard altijd vergezeld van het uitgebreide verhaal achter de fles. Daarnaast is Birthe beschikbaar voor freelance opdrachten op het gebied van wijnadvies en wijn-spijs trainingen voor retail en horeca. Meer informatie over haar nieuwe initiatieven vind je op www.birthevanmeegeren.nl. Birthe van Meegeren is Weinakademiker van de Oostenrijkse wijnuniversiteit en voltooide de Diploma course van de Wine & Spirit Education Trust.