‘PROEF MET DE WIJNEN UIT DE VAL DE LOIRE’


LIVE THE WILD!

Briefing: 
In de Loire vallei worden prachtige rode wijnen op basis van de Cabernet franc druif gemaakt. Voorbeelden van appellations waar deze wijnen vandaan komen zijn : Chinon, Anjou (Villages), Saumur (Champigny) en St. Nicolas de Bourgueil. In Nederland zijn de Cabernet franc wijnen – op enkele diehard liefhebbers na – nog relatief onbekend, terwijl ze op geen enkele Franse wijnkaart ontbreken. In opdracht van Loire Valley Wines zetten wij de Cabernet Franc op de kaart, door ze te matchen met een bijzonder natuurproduct uit Nederland: wild!

Concept: 
Midden in het wildseizoen nodigden wij 15 mannelijke (wijn)journalisten en bloggers uit voor een echte mannendag op de Veluwe. De ochtend begon met een kleiduifsessie bij Dorhout Mees, gevolgd door een wildplukwandeling door het bos onder leiding van dé Nederlandse paddenstoelenman Edwin Flores. De heren werden vervolgens liefdevol onthaald – uiteraard met een glas Crémant de Loire – door Peter en Karel Klosse in hun restaurant De Echoput in Hoog-Soeren. Na een korte inleiding van Peter, kon er aangeschoven worden voor een wine-food pairing van verschillende mooie wildgerechtjes met maar liefst 8 verschillende Cabernet francs uit de Loire.

Result: 
Een totaal verzorgde en stoere men only dag, waarbij zowel de Cabernet francdruif als het Nederlandse wild in de spotlights stonden. Uiteenlopende media, van dagbladen, magazines en blogs tot een radioprogramma hebben daarna aandacht besteed aan het evenement en de verrassende Loire wijnen die daarbij werden geschonken.

Geef een reactie