HEMA SUMMER OF FOOD


Briefing
De vakantieperiode ligt in het verschiet en in gedachten liggen we al languit langs de Spaanse Costa. Máár daar moet je dan wel eerst nog zien te komen natuurlijk. De vakantiestress neemt langzaam toe. Wat neem je mee? Past het allemaal wel in de auto? Wat moet je hier nog inkopen en wat kun je beter op de plaats van bestemming kopen? Een bezoekje aan de HEMA is bij menig Nederlander vast onderdeel in dit vakantie ritueel. Maar wat misschien niet iedereen weet is dat HEMA ook dé plek is om allerlei lekker proviand in te slaan voor die 12-uur-of-misschien-wel-langer-durende autorit. Want bij HEMA is het deze zomer ‘Summer of Food’ en dus is het tijd om daar wat buzz rondom te creëren! 

Concept
Om te laten zien dat de HEMA Summer of Food collectie, van Quinoa chips tot granola bars en van een picknick-proof rosé tot Veganaise, ideaal is voor op vakantie hebben we besloten om een selecte groep bloggers en pers mee te nemen op, jawel: HEMA MINI VAKANTIE!
Van te voren hebben we niet verteld wat we precies gingen doen, de memo luidde: ‘Vergeet je bikini, zonnebrand en zonnebril niet. En je wordt thuisgebracht!’ we huurden vier te gekke Volkswagen oldtimer busjes die we omtoverden tot echte HEMA busjes en verzamelden de groep pers bij ons op kantoor. Toen we verteld hadden wat we gingen doen: naar het strand, was iedereen helemaal blij. Het was die dag namelijk 36 graden, dus dat was een schot in de roos. We verdeelden de bloggers in de busjes en gingen op roadtrip naar het strand van Castricum. Onderweg genoten we al van HEMA lekkers (en uiteraard roadtrip muziek), dus de sfeer zat er al goed in toen we in Castricum aankwamen. Daar was strandtent Zoomers compleet omgetoverd tot HEMA paradijs. Iedereen genoot van het weer, het strand, al het HEMA lekkers en natuurlijk de opblaas Takkie en Tompouce.
Het event was heel vrij en relaxed. We hadden geen strak schema en iedereen kon doen waar hij/zij zin in had. Dat creëerde een hele fijne en oprechte sfeer. Iedereen had het écht naar z’n zin! Aan het einde van de dag hebben we nog een fotomoment gedaan met de HEMA branded busjes bovenop de duin bij de strandopgang. Niet alleen de pers maar elke strandganger wilde maar al te graag met de busjes op de foto! Dubbel geslaagde actie dus.

Resultaat
Een meer dan geslaagde dag voor zowel ons, HEMA als de pers. Iedereen heeft genoten van de relaxte dag én alle lekkere hapjes en drankjes van HEMA. Omdat het zo’n geslaagd event was hebben we een aantal mooie publicaties voor HEMA gegenereerd. Dus wat ons betreft: volgende zomer weer!

Leave a Reply

Your email address will not be published.