RIBERA DEL DUERO WINTER BBQ


Topwijnen op de grote hoogte bij HoogTIJ Amsterdam

Briefing
In het Spaanse wijngebied Ribera del Duero worden prachtige rode wijn van de Tempranillo druif gemaakt. Wijnen die zich perfect lenen om in te zetten aan tafel bij een mooi stuk vlees. In december is er uiteraard extra aandacht voor lekker eten en mooie wijnen. Om te laten zien dat Ribera wijnen ook heerlijk smaken bij het kerstdiner, hebben we een winterbarbecue georganiseerd op (letterlijk) grote hoogte, namelijk op de rooftop van HoogtIJ in Amsterdam-Noord.

Concept
In samenwerking met Braai Amsterdam, organiseerden we op donderdag 29 november een Ribera del Duero Winterbarbecue voor wijnprofessionals, pers en bloggers. Uiteraard was er een uitgebreide proeftafel met open Ribera del Duero wijnen van verschillende huizen. Buiten op het dak werden door Braai op open vuur de mooiste gerechten bereid, waar de Ribera del Duero wijnen fantastisch bij smaakten. 

Resultaat
HoogtIJ in Amsterdam-Noord bleek dé ideale locatie voor onze winterbarbecue: een geweldige locatie met een super uitzicht over de skyline van Amsterdam. Gezellige kaarsjes en feestlichtjes buiten op de rooftop zorgden voor een echt decembersfeertje. Meer dan 50 gasten hebben genoten van een kwalitatief zeer hoogstaande proeverij van Ribera wijnen en de heerlijkste gerechten die de Braai-mannen van het open vuur toverden. Onze videograaf heeft de hele avond vastgelegd en heeft voor ons een mooie aftermovie gemaakt, die we eind december als kerstgroet naar onze relaties in de wijnwereld hebben kunnen sturen. Tijdens de avond zelf zijn er tientallen Instagram posts, stories en Facebook berichten verschenen en na afloop uiteraard ook een flink aantal leuke blogs over de inzetbaarheid van Ribera tijdens het kerstdiner. Missie geslaagd!

Geef een reactie