Louis Roederer Champagne zet in op fotografie met duurzame thema’s

Terwijl gisteren het gerenommeerde Champagnehuis Louis Roederer zijn top cuvée’s presenteerde aan Nederlandse wijn experts, kondigt de Fondation Louis Roederer tevens de tweede winnaar aan van de in 2022 in het leven geroepen Louis Roederer Photography Prize for Sustainability. Uit zesentwintig inzendingen werd M’Hammed Kilito verkozen tot winnaar met zijn serie Before It’s Gone.

In 2022 heeft de Louis Roederer Foundation, grote sponsor van cultuur, de Louis Roederer Photography Prize for Sustainability in het leven geroepen om hedendaagse fotografen te steunen en een licht te werpen op duurzaamheid en milieukwesties. Het thema van editie 2023 is “Flow” en staat, buiten de oorspronkelijke definitie, voor circulatie en uitwisseling, evenals de constante dynamiek tussen de natuur en de mensen. De relatie die mensen met hun omgeving verbindt en de circulaire interactie met de natuur en levenskracht.Een jury van negen personen uit de wereld van de kunst en de fotografie heeft de inzendingen beoordeeld en een shortlist samengesteld van zes internationale kunstenaars.Frédéric Rouzaud, voorzitter van de Louis Roederer Foundation, heeft onlangs de tweede Louis Roederer Photography Prize for Sustainability aan M’Hammed Kilito voor zijn serie Before It’s Gone uitgereikt. Met deze prijs ontvangt hij ook 7.500 pond om dit project verder te financieren. M’Hammed Kilito is documentair fotograaf en National Geographic-verkenner, gevestigd in Casablanca, Marokko. Hij richt zich op de relatie tussen groepen of individuen en hun omgeving. Zijn werk legt verhalen vast die het begrip van deze relatie vergemakkelijken, en behandelt onderwerpen die verband houden met culturele identiteit, de sociologie van werk en klimaatverandering.Zijn serie Before It’s Gone is een doorlopend langetermijnproject dat het leven in oases documenteert met een focus op de complexe en multidimensionale kwesties van de aantasting van oases in Marokko en de gevolgen daarvan voor de bewoners.
De jury van 2023 bestaat uit:
Darius Sanai – Voorzitter van de jury, hoofdredacteur van LUX en eigenaar van LUX Media.
Audrey Bazin – Artistiek directeur van de Louis Roederer Foundation
Maryam Eisler – Fotografisch kunstenaar en voormalig voorzitter van het Tate Middle East North Africa Acquisitions Committee en beheerder van de Whitechapel Gallery
Brandei Estes – directeur, hoofd foto’s, EMEA bij Sotheby’s
Alan Lo – lid van de Global Patron Council van Art Basel en oprichter van M+ Hong Kong.
Sophie Neuendorf – Vicevoorzitter en stichtend familielid van ArtNet
Azu Nwagbogu – Onafhankelijk curator/oprichter en directeur van de African Artists’ Foundation en het LagosPhoto Festival
Maria Sukkar – Kunstverzamelaar en medevoorzitter van de Tate MENAAC
Nadja Swarovski – Lid van de Raad van Bestuur van Swarovski en kunstverzamelaar, oprichter van de Swarovski Foundation

Over Louis Roederer
Louis Roederer, opgericht in 1776 in Reims, is een onafhankelijk familiebedrijf onder leiding van Frédéric Rouzaud. Naast de productie van Louis Roederer en Cristal champagnes, is Louis Roederer ook eigenaar van Deutz champagne, Château Pichon Longueville Comtesse de Lalande (Grand cru classé de Pauillac), Château de Pez (Saint-Estèphe) en Maison Descaves in Bordeaux; Domaines Ott in de Provence, Delas Frères in de Rhône-vallei, Porto Ramos Pinto in Portugal en, in Californië, Roederer Estate, Scharffenberger Cellars, Domaine Anderson, Merry Edwards Winery en Diamond Creek Vineyards. Het Champagnehuis Louis Roederer zet zich al meer dan 20 jaar in voor duurzame teeltmethoden en bereikte een nieuwe mijlpaal met de toekenning, in maart 2021, van de Franse “AB” biologische landbouw certificering voor 115 hectare van zijn historische wijngaarden.

Over de Louis Roederer Foundation
De Louis Roederer Foundation werd opgericht in 2011 met als doel de sponsoractiviteit van Louis Roederer te versterken, die volgde op de ontdekking van de fotocollectie van de Bibliothèque nationale de France in 2003. Sinds de toekenning van de titel “Major Patron of Culture and Arts” heeft de Stichting bijzondere culturele acties van erkende instellingen in Frankrijk en daarbuiten ondersteund. Dit heeft een langdurige en grote betrokkenheid getoond bij de Bibliothèque nationale de France, de Réunion des musées nationaux – Grand Palais en het Jeu de Paume, in Parijs. De Stichting is ook betrokken bij de Franse Academie – Villa Medici in Rome, en heeft onlangs deelgenomen aan de Villa Albertine in de Verenigde Staten.Via de Photography Research Grant aan de Bibliothèque nationale de France, de Rising Star Award op het Semaine de la Critique in Cannes, de Revelation Prize op het American Film Festival van Deauville en de Discovery Award op de Rencontres d ‘Arles, speelt de Louis Roederer Foundation haar favoriete rol in het ondersteunen en het koesteren van getalenteerde opkomende kunstenaars. Louis Roederer Champagne is exclusief verkrijgbaar via Walraven Sax.Prinsenkade 5a, 4811 VB Breda076 525 6480www.walravensax.nl#walravensax
www.louis-roederer.com/en/foundationhttps://www.louis-roederer.com/en /Facebook@LouisRoedererOfficialInstagram @LouisRoederer_ /Twitter @LouisRoederer_