Ribera del Duero Wine Week in 15 wijnbars door heel Nederland

Van 24 juni t/m 2 juli proef je verrassende Spaanse wijnen van Ribera del Duero

Aankomende zomer viert Ribera del Duero met trots haar 40-jarig jubileum. Dit jubileum kan natuurlijk niet voorbij gaan zonder dé Ribera del Duero Wine Week. Van vrijdag 24 juni tot en met zondag 2 juli serveren 15 wijnbars door heel Nederland een speciale Ribera del Duero wine flight. Deze wine flight bestaat uit 3 verschillende wijnen uit deze regio, die je voor een aantrekkelijke prijs kunt bestellen. De wine flight maakt het mogelijk om verschillende Ribera del Duero wijnen naast elkaar te proeven! Dus breng snel een bezoek aan een van de deelnemende wijnbars en maak kennis met de prachtige wijnen van Ribera del Duero.

De gepresenteerde wijnhuizen verschillen per wijnbar, bij elke wijnbar word je dus opnieuw verrast. Bij iedere wijnbar proef je drie verschillende stijlen, waaronder een Rosado, Joven en een Crianza. Wellicht proef je één van de wijnen uit het jaar 2021, wat onlangs is beoordeeld als ‘excellent’ wijnjaar. Uiteraard vertellen de wijnbar ondernemers je graag meer over dit bijzondere wijngebied. Breng dus snel een bezoek aan een van de deelnemende wijnbars en maak kennis met de prachtige wijnen van Ribera del Duero. De deelnemende wijnbars vind je hieronder.

Amsterdam:                Wijnbar Boelen

                                        Wijnbar Paskamer

                                        Wine Cellar

Groningen:                 Barrel Wijnlokaal    

Hilversum:                 Wijnbar Puur Smaeck 

Maastricht:                 Meesters in de Wijn 

Oud-Beijerland:          Vino d’Amigo 

Reeuwijk:                   ’t Reeuwijks Wijnhuis 

Rotterdam:                 Le Nord 

’s-Hertogenbosch:      Pollevie 

Terneuzen:                 CuliNeuze 

Utrecht:                      Wijnbar VinVin 

Tilburg:                      Wijnbar Cru 

Weesp:                       Minevitus 

Zutphen:                     Nic & ik

Over Ribera del Duero      
Ribera del Duero, wat letterlijk oever aan de Duero (een rivier in Noord Spanje) betekent, is een van de meest bekende Spaanse wijngebieden met een hoge reputatie. Het wijnbouwgebied beslaat meer dan 25.000 hectare, telt 307 wijnbedrijven, bijna 8.000 druiventelers en is te vinden in het hart van Noord Spanje, 120 kilometer boven Madrid. De wijngaarden liggen op zo’n 720 tot 1.100 meter boven de zeespiegel en er heerst daarom een extreem klimaat met zeer hete zomers en ijskoude winters. Het verschil tussen dag- en nachttemperaturen is enorm. Hierdoor ontwikkelen de druiven volle en complexe aroma’s. In 2012 is de regio verkozen tot beste wijnregio van het jaar. De wijnen uit de DO Ribera del Duero onderscheiden zich door hun hoge kwaliteit en beperkte productie. Ribera del Duero wordt in Nederland vertegenwoordigd door Pitch PR & Communicatie.