Chileens wijn conglomeraat zet nieuwe standaard voor super duurzame wijn in supermarkt

Bio. Vegan. Geen capsule. Composteerbare kurk. Lichtgewicht. Gerecycled label. Duurzame energie.

Gelukkig leven we in Nederland stapje voor stapje een stuk duurzamer. We zijn milieubewuster en kiezen vaker biologisch. Wanneer je bewust een duurzame fles wijn koopt, gaat de voorkeur al snel uit naar dichtbijgelegen gebieden als de Ahr, Mosel, Champagne of Bourgogne, of nog dichterbij, naar Nederlandse of Belgische wijn. Hier hangt vaak een prijskaartje aan, maar op dagen met minder budget is er sinds kort een super duurzaam alternatief; namelijk verder gelegen continenten. Wijnmakers uit het populaire wijnland Chili kunnen niet achterblijven in deze groene ontwikkeling en hebben onlangs een merk gecreëerd waaronder de meest duurzame en biologische wijnen die in ons land verkrijgbaar zijn vallen, genaamd B-LIV. Wij willen graag dat jij kennis maakt met deze premium Chileense wijnen.

B-Liv wijnen hebben een lage impact op het milieu, zijn organic en 100% vegan. Daarnaast zijn deze premium wijnen gebotteld in een van de meest lichte flessen ter wereld. Met andere woorden: de wijnen zijn niet alleen (h)eerlijk, maar ook goed voor zowel mens als milieu. Jij kunt dus zonder schuldgevoel genieten van de ongeëvenaarde kwaliteit van deze wijnen. Er zijn vier verschillende soorten B-Liv wijn, namelijk: Sauvignon Blanc, Rosé, Cabernet Sauvignon en een Red blend. De wijnen zijn te koop bij Jumbo Supermarkten en kosten €6,79 per fles.

8 redenen waarom B-Liv wijnen beter zijn voor jou en voor de planeet:

  1. B-Liv is een premium kwaliteitswijn. 
  2. Biologisch gecertificeerd. Geproduceerd van druiven geteeld zonder chemicaliën. 
  3. Veganistisch gecertificeerd. Bevat geen input van dierlijke oorsprong. 
  4. Er zit geen capsule om de huls van de fles. 
  5. De kurk is natuurlijk composteerbaar. 
  6. Gebotteld in een van de meest lichte flessen ter wereld, gemaakt van gerecycled glas.
  7. De labels zijn gemaakt van 90% gerecycled papier. 
  8. De wijnen zijn geproduceerd met 100% duurzame energie.

Over B-Liv
B-Liv is een merk dat valt onder VSPT Group en is een nieuwe range van biologische wijnen, met verpakkingen die zo weinig mogelijk impact hebben. Ze zijn een uitnodiging om een bewustere consumptie te promoten, vanaf de aankoopbeslissing tot de uiteindelijke afvalverwerking. B-Liv is het eerste merk van VSPT dat is ontworpen volgens haar nieuwe beleid inzake ecoverpakking en levenscyclusanalyse. Voor meer informatie ga naar: www.blivwine.com.