Iconisch wijnhuis lanceert eerste biologische vegan Rosé

Mouton Cadet, onderdeel van het familiebedrijf Baron Philippe de Rothschild SA

Deze week lanceert het uit Bordeaux afkomstige wijnhuis Baron Philippe de Rothschild SA de compleet nieuwe Mouton Cadet bio rosé. Deze wijn is vooral gemaakt om fruit en frisheid naar voren te brengen, met respect voor de herkomst en focus op de toekomst. Het is het resultaat van een prachtig avontuur waarin de wijnmakers van Mouton Cadet samen met negen partnerwijnbouwers de 25 hectare biologisch geteelde wijnstokken zorgvuldig selecteerden. De biologische en veganistische certificeringen weerspiegelen het doel van Mouton Cadet om een meer eco-verantwoordelijke benadering van de wijnbouw in de wijngaarden in Bordeaux te promoten.

Mouton Cadet bio rosé is gemaakt met behulp van de directe persmethode en barst van de fruitsmaken en frisheid: het resultaat is een blend van vier druivensoorten: Merlot, Cabernet Franc, Malbec en Cabernet Sauvignon. Mathilde Sereys de Rothschild: “We willen dat Mouton Cadet naar de toekomst kijkt. De toevoeging van de biologische en veganistische wijn aan de collectie is een antwoord op onze verwachtingen voor de bescherming van het milieu”. Nathan Sereys De Rothschild: “We hebben geprobeerd onszelf de vrije hand te geven met Mouton Cadet bio rosé. We houden van een wijn vol frisheid die wordt gedeeld bij een aperitief dat tot diep in de nacht duurt.”

Perfecte Combinaties
Mouton Cadet bio rosé 2021 moet gekoeld gedronken worden. De wijn gaat heel goed samen met diverse ‘fruit de mer’, verse toast met geitenkaas en knapperige groenten. Een ideale toevoeging voor zonnige avonden, maar ook perfect als aperitief of cocktail. De beste serveertemperatuur is 6 tot 8°C. De nieuwe Mouton Cadet bio rosé is vanaf deze week onder andere verkrijgbaar bij BOVINO B.V., Wijnhuis Oudorp, Slijterij Vonk, perfectewijn.nl en binnenkort ook bij Flink.

Over Mouton Cadet
Mouton Cadet, onderdeel van het familiebedrijf Baron Philippe de Rothschild SA, is sinds de oprichting in 1930 trouw gebleven aan zijn oorsprong en is de wereldwijde standaard geworden voor Bordeaux AOC-wijnen. Mouton Cadet wordt verkocht in Frankrijk en in bijna 120 landen over de hele wereld.