Samen koken voor een beter klimaat

De Kookfabriek gaat voor gezond, lekker, duurzaam en minder afval

Het jaar is nog maar net begonnen, maar bij De Kookfabriek gaan alle kookworkshops van tafel en is er samen met Dutch Cuisine een nieuw duurzamer aanbod ontwikkeld. Dutch Cuisine wil duurzaam, lekker en gezond eten gemakkelijker en aantrekkelijker maken en hier draagt De Kookfabriek graag aan bij.

Alle workshops over bo(o)rd!
Bij onze nieuwe kookworkshops bieden we in de basis vegetarische menu’s aan, wij willen namelijk laten zien hoe lekker en veelzijdig vegetarisch eten kan zijn. Hiermee hopen wij onze carbon footprint (= CO2 uitstoot) te verkleinen. Dat is beter voor ons en onze planeet! Natuurlijk is de liefhebber van vlees en vis ook nog steeds welkom, vandaar dat wij hebben gekozen voor het 80/20 principe. Groenten spelen de hoofdrol in een gerecht (80%) en een duurzaam stuk vlees of vis kan het gerecht uitbreiden (20%). Zo zijn onze gerechten minder belastend voor het milieu en kan iedereen zonder zorgen genieten van een heerlijke en gezonde maaltijd.

Over Dutch Cuisine
Dutch Cuisine is een stichting die de Nederlandse eetcultuur op de kaart wil zetten, de aangesloten restaurants koken volgens de vijf principes van SVH Meesterkok Albert Kooy. Dat wil zegen dat zij lokaal inkopen, rekening houden met wat er in ieder seizoen te koop is, minder dierlijke producten gebruiken en producten volledig gebruiken om minder afval te produceren. Op deze manier eten en leven we gezonder, laten we de aarde beter achter, krijgt de producent een eerlijke prijs en verspillen we minder eten.

Over De Kookfabriek
De Kookfabriek is hét adres voor kookworkshops met vrienden, familie en collega’s. Naast workshops kun je ook bij ons terecht voor vergaderingen, presentaties, culinaire beurzen en eigen programma’s. Met zes vestigingen zijn wij de grootste kookstudio van het land en kun je altijd bij ons terecht voor het organiseren van een culinair evenement.

Voor meer informatie over onze nieuwe kookworkshops kun je terecht op www.kookfabriek.nl