Binnen vier uur Sherry expert worden?

Splinternieuwe cursussen via de Sherry Academy nu online

De opmars van Sherry wijnen in Nederland blijft niet onopgemerkt. Nu de groep Sherry liefhebbers zich blijft uitbreiden speelt de D.O. Sherry wijnen met beschermde oorsprongsbenaming daarop in met de lancering van dé online Sherry Academy in Nederland. Voor jong en oud en zowel gevorderde wijnliefhebbers  als professionals kunnen zich gratis inschrijven om zich bij te laten scholen over de wereld van Sherry wijnen. Deelname is gratis. De Sherry Academy wordt eveneens op verschillende Hotelscholen geïntroduceerd in hun lesprogramma voor studenten.

Met de komst van de Sherry Academy zet D.O. Sherry een volgende stap voorwaarts om de bekendheid van haar producten te promoten en de kennis over de waarden van deze oorsprongsbenaming te vergroten. Deze ‘digitale’ sprong is gemaakt met het doel om interesse voor Sherry wijnen en azijnen naar alle uithoeken van de wereld te brengen. Dit e-learning platform biedt Engelstalige cursussen met verschillende moeilijkheidsgraden aan; basis en gevorderd, met onderwerpen over oorsprong en productie tot variëteiten. Na afronding van elke cursus ontvangt men een certificaat, persoonlijk ondertekend door de voorzitter van de Consejo Regulador, Cesar Saldaña. Ga voor meer informatie over de Academy naar: www.sherryacademy.org.

Maar liefst twaalf Hotelscholen starten dit jaar met de Sherry Academy. Aan de hand van klassikale lessen en de online cursus maken studenten (wederom) kennis met de wereld van Sherry. Op deze manier hoopt D.O. Sherry wijnen de geschiedenis, de veelzijdigheid en het genot over te brengen op het jongere publiek.

“Wij hebben een pioniersrol vervuld door wijnliefhebbers essentiële kennis over onze wijnen aan te bieden en tegelijkertijd bieden wij professionals opleidingen van hoge kwaliteit aan. Al deze ervaring en kennis zijn opgenomen in twee verschillende cursussen, openbaar en gratis. Wij hopen dat de Sherry Academy een referentie wordt voor de wijnsector. Elke liefhebber of professional, hoe ver weg ook, kan toegang krijgen tot deze opleidingsmodules om meer te leren over deze enerverende regio’’. Aldus Carmen Aumesquet, Directeur Promotie van de Consejo Regulador voor Sherry wijnen en -azijnen.

Klik hier voor meer informatie over de Sherry Academy basiscursus.

Klik hier voor meer informatie over de Sherry Academy gevorderdencursus.

Over de Consejo Regulador         
De Raad van Toezicht van de D.O. Vinos de Jerez (Sherry Wijnen), bekend als de zogeheten Consejo Regulador, was de eerste die in 1935 het reglement voor een oorsprongsbenaming publiceerde. Daarom hebben we het over “Jerez-Xérès-Sherry” en “Manzanilla-Sanlúcar de Barrameda” als oudste oorsprongsbenamingen (D.O.) in Spanje. Binnen het Sherry gebied is er nog een ander product, namelijk de “Sherry Azijn”. Deze wordt sinds 1994 eveneens beschermd door een oorsprongsbenaming (P.D.O.). De Raad van Toezicht die deze drie benamingen beschermt, verenigt 1.750 wijnbouwers en een honderdtal wijnhuizen, die gevestigd zijn in de zogenaamde “Marco de Jerez” in de provincie Cádiz. Zij zijn allen verantwoordelijk voor het beheer, de controle en de kwaliteit van alle wijnen. Dit waarborgt de kwaliteit van de betreffende regionale producten ten behoeve van de consumentenmarkt. Het werk van de Consejo Regulador heeft deze D.O.P.’s internationale erkenning gebracht. Het gaat om wijnen met een buitengewone variëteit en een echt karakter, met een zeer lange exporttraditie en merken die in de hele wereld echte Spaanse iconen vertegenwoordigen. Kijk voor meer informatie op www.ontdeksherry.nl

GENIET, MAAR DRINK MET MATE