Cheflix: leren koken van de beste sterrenchefs van ons land

Van avondklok naar topkok: goed nieuws voor lekkerbekken

Cheflix: leren koken van de beste sterrenchefs van ons land

Amsterdam, 26 januari 2021 – The Crown uitgekeken? Kan je Stranger Things al dromen? En heb je Videoland ook helemaal uit? Nederlandse topchefs lanceren hun eigen Netflix: Cheflix. De nieuwste streaming dienst waar je leert koken van Michelinsterren chefs als Jacob Jan Boerma (De Leest), Joris Bijdendijk (RIJKS) en Ron Blaauw (Ron’s Gastrobar). De Masterclasses zijn geschikt voor iedere thuiskok. Er is geen kook ervaring nodig. Bij elke Masterclass kun je eenvoudig de receptuur downloaden waar nog eens op papier stap-voor-stap het bereiden van de gerechten wordt uitgelegd. Daarnaast zijn de Masterclasses op basis van ingrediënten die eenvoudig bij de lokale supermarkt of delicatesse winkel te verkrijgen zijn. Zo kan iedereen dus snel en eenvoudig aan de slag.

Michelinsterren chefs

Cheflix start met topchefs zoals Jacob Jan Boerma***, Stefan van Sprang**, Ron Blaauw**, Erik van Loo** en Joris Bijdendijk*; samen goed voor 10 Michelinsterren. Elke chef presenteert een complete kookworkshop, Masterclass genoemd, aan de hand van zijn eigen kookstijl. Zo presenteert Jacob Jan zijn Masterclass op basis van spannende combinaties tussen frisse tonen en zuren en presenteert Stefan van Sprang de innovatieve lichte keuken.

Elke maand nieuwe Masterclasses

Elke maand worden nieuwe Masterclasses toegevoegd. In februari volgen de Masterclasses van 2 Michelinsterren chef Soenil Bahadoer (De Lindenhof). In maart is het de beurt aan Jonathan Zandbergen (Merlet), topchef met 1 Michelinster.

Kooktechnieken

Naast de Masterclasses waarin complete recepten stap voor stap handig worden uitgelegd presenteren de chef ook nog eens handige kooktechnieken. Denk hierbij aan het perfecte gepocheerde ei van Ron Blaauw of leer hoe je een tomaat kan pliceren (ontvellen) van Stefan van Sprang.

Over Cheflix

Cheflix (opgericht in 2021) is het nieuwste streaming platform met unieke Masterclasses van de beste Michelinsterren chefs. Met een jaarlidmaatschap van slechts € 2,99 per maand kunnen leden onbeperkt alle Masterclasses volgen van o.a. Michelin chefs Jacob Jan Boerma en Ron Blaauw. Elke Masterclass bestaat uit ongeveer 10-15 videolessen, van elk gemiddeld 10 minuten. Op deze manier kan iedereen op z’n eigen manier in z’n eigen tempo leren. De video’s zijn van premium bioscoopkwaliteit en door de mooie close ups voelt het alsof je 1-op-1 bent met de chefs. Bij elke Masterclass kun je een werkboek downloaden zodat je aantekeningen kan maken. Stream alle Masterclasses via je smartphone, tablet, desktop of zelfs TV m.b.v. een Chromecast.

www.cheflix.nl

Volg CHEFLIX

Instagram @cheflixonline

Facebook @cheflixonline

YouTube @chefllixonline

Twitter @cheflixonline