Fit de winter door met Egmont Honey

Ontdek de voordelen van Manuka honing en pas het makkelijk toe in dagelijkse routines.

Amsterdam, 7 oktober 2021 – De wintermaanden liggen op de loer en dat betekent dat mensen weer beginnen te kwakkelen met hun gezondheid. Verkoudheid, keelpijn, schrale lippen en een droge huid, jawel het griepseizoen is begonnen! Uit onderzoek is gebleken, dat honing effectief kan zijn bij het verlichten van de symptomen zoals hoesten en keelpijn. Manuka honing is een eenvoudige en lekkere manier om dagelijkse wellness routines te ondersteunen tijdens de koudere maanden.

Voordelen Egmont Honey
Tijdens de wintermaanden kan iedereen wel een boost gebruiken. Manuka honing kan makkelijk toegepast worden in dagelijkse wellness routines voor extra ondersteuning tijdens de koudere maanden. Christine Bailey, voedingsdeskundige voor Egmont Manuka Honey, zegt: ‘Traditioneel wordt Manuka honing gebruikt voor zijn therapeutische eigenschappen en ter ondersteuning van het welzijn. Manuka honing bevat een aantal antioxidant plantaardige stoffen, zoals fenolzuren en flavonoïden. Veel mensen gebruiken deze voor zijn ontstekingsremmende eigenschappen’. Manuka honing kan bijdragen aan bijvoorbeeld het verlichten van een pijnlijke keel of symptomen zoals hoesten, maar Manuka honing heeft meer fijne gezondheidsvoordelen. Zo kan Manuka honing bevorderlijk zijn voor het helen van wondjes op de huid als deze tijdens de wintermaanden kwetsbaarder en droger is dan normaal. Manuka honing kan tevens makkelijk gebruikt worden als hulpmiddel tegen een droge huid en schrale lippen. Bovendien is Manuka honing een hulpmiddel tegen eczeem en acné. Om de dagelijkse wellness routine compleet te maken, kan Manuka honing tevens gebruikt worden als conditioner voor het haar. Meng de honing met een beetje warme olijfolie en gebruik het als conditioner tijdens het wassen van het haar.

Van bijenkorf tot thuis, Egmont Manuka Honey is in staat om elke pot terug te voeren naar de oorspronkelijke bron. Alle honing wordt onafhankelijk getest en gecertificeerd voor zijn niveaus van Methylglyoxal (MGO), een belangrijke stof die Manuka Honey onderscheidt van andere honing. Hoe hoger het MGO gehalte, hoe krachtiger de unieke bio-kwaliteit. Hierdoor zijn de unieke eigenschappen, kwaliteit en zuiverheid van Egmont Honey te garanderen in elke pot.

Egmont Manuka Honey is verkrijgbaar bij Holland & Barrett, in de winkel en online, met een keuze uit drie verschillende soorten. Manuka Honey MGO 100+ (500g, €94,99), Manuka Honey MGO 250+ (500g, €129,99) en Manuka Honey MGO 450+ (250g, €139,99) (500g, €199,99).

Over Egmont Honey
Egmont Honey begon bescheiden. Een bijenkorf lijkt misschien een ongewoon cadeau, maar voor Toby Annabell, een toegewijd natuurbeschermer, was het perfect. Geschonken door zijn zoon James in 2008, leidde deze bijenkorf tot een passie voor authentieke Manuka honing en een bloeiend familiebedrijf. Inmiddels zorgen ze voor 4000 bijenkorven, verspreid over het Taranaki platteland met uitzicht op de imposante Egmont berg. James en zijn ruim 40 medewerkers exporteren nu naar meer dan 20 landen wereldwijd en voorzien merken van pure Nieuw-Zeelandse honing. Egmont Honey maakt haar weg naar de Benelux en kiest het in food en lifestyle gespecialiseerde Pitch Communicatie & PR als lokale partner voor promotionele activiteiten. Meer weten over de ‘buzz’ rond Nieuw-Zeeland Egmont’s Manuka Honey, bezoek dan egmonthoney.co.uk. En volg ons via @egmonthoneybenelux op Instagram.