Duurzame Grand Cru’s: vermaard Bourgognehuis gaat bio

Bouchard Père & Fils voortaan bij Wijnkooperij De Lange en 100% biologisch

We kunnen er uiteraard niet omheen; de focus op het klimaat en  duurzaamheid. Het is niet voor niets dat het logo van biologisch geproduceerde wijn steeds vaker te vinden is op de fles. Zo ook bij het nieuwste wijnhuis in het portfolio van Wijnkooperij de Lange: het prestigieuze en wereldvermaarde wijnhuis Bouchard Père & Fils uit de Bourgognestreek. Sinds 2020 zijn de wijngaarden van Bouchard Père & Fils in conversie, met het vastgestelde doel om al in 2024 uitsluitend biologisch gecertificeerde wijn te produceren. Dit was doorslaggevend bij de beslissing van Wijnkooperij de Lange om de vertegenwoordiging op zich te nemen.

Sinds 1731
Bouchard Père & Fils is één van de belangrijkste wijnhuizen in de Bourgognestreek. De familie Bouchard richtte het domein op in 1731 en veertig jaar later werden de eerste wijngaarden aangekocht. Met 130 hectare heeft wijnmaker Frédéric Weber indrukwekkende wijngaarden tot zijn beschikking, dit zijn onder meer 12 hectare aan Grand Cru’s en wel 74 hectare aan verschillende Premier Cru’s. Enkele voorbeelden van het wijngaardbezit zijn Montrachet, Chevalier-Montrachet, Echézeaux, Beaune 1er cru Grèves Vigne de l’Enfant Jésus, Corton-Charlemagne, Meursault 1er cru les Gouttes d’Or en Nuits-Saint-Georges 1er cru Les Cailles. Het grootste gedeelte van de 20ste eeuw was het wijnhuis in eigendom van de familie Bouchard, maar eind jaren ‘90 droegen zij het domein over aan de familie Henriot van het gelijknamige champagnehuis. Deze overname heeft een immense kwaliteitsslag teweeg gebracht en de focus volledig gericht op wijnen gemaakt van de opbrengst van eigen wijngaarden.

Per 1 september in portfolio
Wijnkooperij de Lange is verheugd dat de Henriot familie hen heeft gevraagd om vanaf  1 september de distributie van Bouchard Père & Fils te verzorgen. Al ruim tien jaar vertegenwoordigen zij Champagne Henriot, maar nu hebben zij ook de mogelijkheid gekregen om Bouchards wijnen exclusief te verdelen in Nederland. “Het feit dat er een omslag is gemaakt naar biologische wijnbouw en de strategie om zich te gaan concentreren op de wijnen van de eigen wijngaarden was voor ons doorslaggevend. Met Bouchard Père & Fils zullen wij een nieuwe weg inslaan en ons met de distributie voornamelijk richten op de gastronomie, de particuliere wijnliefhebber en de leden van onze exclusieve wijnclub CUVE 38,” aldus Paul Frankhuizen van Wijnkooperij de Lange. Ook Thomas Seiter, CEO of Bouchard Père & Fils en Antoine Granger, CEO van Maisons & Domaines Henriot International, kijken uit naar deze samenwerking: “We are delighted to open a new chapter in Bouchard Père & Fils distribution in The Netherlands and very excited to write an emotional, sincere and successful story with Paul Frankhuizen and his team, as well as all Dutch Burgundy wine lovers.”

Evenementen
De komende maanden zijn er verschillende evenementen gepland om Bouchard Père & Fils weer in de schijnwerpers te zetten. Op 6 september van dit jaar maakt het wijnhuis deel uit van het Grand Gala van Les Patrons Cuisiniers en in oktober staat er een visite van wijnmaker Frédéric Weber gepland. Later dit jaar zijn tevens oudere wijnen verkrijgbaar via De Lange uit de kelders van Bouchard Père & Fils, met wijnen die soms zelfs teruggaan naar het jaar 1856.

Over Wijnkooperij de Lange
“Unieke wijnen van unieke wijnmakers” luidt het credo van Wijnkooperij de Lange. Dat is goed terug te zien in het wijnassortiment dat zij aanbieden en waarmee zij de Nederlandse gastronomie voorzien. Ook voor de particuliere wijnliefhebber hebben zij veel moois te bieden. Met een scala aan de mooiste wijnen variërend van de Bourgogne tot wijnen uit Spanje, Italië en Zuid-Afrika is er voor ieder wat wils. De wijnen in het assortiment worden met zorg geselecteerd  op kwaliteit, respect voor de natuur, druif en terroir.

Voor meer informatie klik hier.