Frietje truffelmayo heeft de toekomst

Al decennialang kennen we het standaard frietje met. Maar wordt het niet eens tijd voor vernieuwing? Als het aan Leon&León ligt wel. Vorig jaar brachten ze ‘s werelds eerste koolhydraatarme friet op de markt, en nu willen ze een stapje verder gaan, dus tijd voor een onderzoek naar het frietje van de toekomst! 

Leon&León deed een onderzoek onder cafetariahouders en consumenten over wat volgens hen het frietje van de toekomst moet worden. Er werd gevraagd naar het huidige aanbod, duurzaamheid en nieuwe ideeën. Opvallendste van het onderzoek was dat consumenten graag meer duurzame en light aanbod zouden willen, terwijl de cafetariahouders antwoordden dat ook in de toekomst met stip op nummer één het frietje met mayonaise blijft staan, gevolgd door het frietje speciaal en het frietje oorlog. Het frietje zonder saus of topping wordt niet populair geacht. Even opvallend is dat 30% van de snackbars zou willen bakken in de airfryer, terwijl meer dan 50% van de consumenten dit al doet. Daarnaast zegt tweederde van de snackbars te geloven in duurzaamheid, terwijl het merendeel van de consumenten dit mist in het aanbod. Er is dus nog wel enige discrepantie in de perceptie van beide groepen.

Uit het consumentenonderzoek dat gedaan werd met www.favorflav.com geeft 47% van de respondenten aan dat het huidige aanbod frietjes buiten de deur niet spannend genoeg is en 24% vindt het aanbod zelfs tekortschieten. Tijd voor verandering dus! Zowel de cafetariahouders als de consumenten mochten een recept voor het frietje van de toekomst inzenden en hieruit kozen Leon&León samen met snackdeskundige Snackspert het frietje met volgens hen de meeste kansen.

Leon de Winter zegt: “Meerdere malen genoemd en wij staan hierachter: Frietje Truffelmayo. En dan adviseren wij natuurlijk wel met light of vegan mayonaise! De romige smaak van onze friet, gecombineerd met het traditionele van mayonaise en de delicate smaak van truffel zal voor de nieuwe generatie een normale combi worden. Truffelmayonaise is natuurlijk goed zelf te maken maar tegenwoordig ook in alle light of vegan varianten verkrijgbaar in supermarkt en groothandel.”

Non-guilty pleasure
Leon&León Fries, ontwikkeld door schrijver Leon de Winter en zijn neef León Eijsman, is verantwoorde friet die wordt bereid in de airfryer. De frites zijn gemaakt van de koolhydraatarme aardappel ‘Colomba’ waardoor een portie Leon&León friet tot wel 30% minder koolhydraten, calorieën en vetten bevat. De geheel natuurlijke coating zorgt voor de perfecte crunch, waardoor het toevoegen van zout niet meer nodig is. Kortom, een heerlijke non-guilty pleasure.
www.leonleonfries.com