Staan krekels en sprinkhanen vanaf nu bij jou op het menu? De Krekerij wint de 16e editie van de Columbus Trophy!

In de BBB Academy op Place des Amis; het centrale netwerkplein van BBB Maastricht, werd de winnaar van de zestiende editie van de Columbus Trophy bekend gemaakt.

Snack revolutie!
De Krekerij wint de Columbus Trophy 2019, eigenaren Sander Peltenburg en George Brandenburg zijn enorm blij met de winst van deze aanmoedigingsprijs. “Het wordt al op de hele wereld gegeten, dus waarom hier niet?” Een terechte gedachte van de ondernemers, want Krekels hebben veel milieuvoordelen ten opzichte van traditioneel vee. Verschillende experimenten en verschillende soorten krekels later kwamen ze met het eerste product; een burger gemaakt van krekels. Deze dieren zijn niet alleen goed voor het milieu omdat bij het kweken maar heel weinig water, land en voer gebruikt wordt maar zitten ze ook vol met vitamines en mineralen. Een echt superfood! Smaakt dit naar meer? Bezoek ze dan op Place des Amis en proef zelf.

“Het spreekwoordelijke duwtje in de rug”
Vergeleken met andere prijzen voor innovatieve horeca concepten in Europa, richt de Columbus Trophy zich niet alleen op het product of dienst maar ook op de ondernemer. Veel jonge ondernemers hebben grote ambities en veel potentie, maar vinden het lastig om door te zetten als ze tegenslag ervaren. De Columbus Trophy geeft deze ondernemers het spreekwoordelijke duwtje in de rug. De Columbus Trophy is een aanmoedigingsprijs voor succesvolle startende entrepreneurs die leverancier zijn aan de hospitality en/of een innovatief hospitality concept ontwikkeld hebben. Uiteraard werd er naast de eerste prijs, ook een tweede en derde prijs uitgereikt. De tweede prijs ging naar ondernemster: Everlyn Liu van Straw by Straw. De derde prijs werd ontvangen door Catherine Klein, Christoph Klein en Thierry Tacheny van Invineo. Namens de Columbus Trophy van harte gefeliciteerd!

‘Nu goed, straks beter’
Een mooi motto waarmee ondernemers Sander Peltenburg en George Brandenburg zich gepresenteerd hebben aan de dertig koppige jury. De jury bestaat uit professionals, in hun eigen vakgebied, werkzaam als leverancier aan de gastvrijheidsbranche of zelf ondernemer. Tijdens de beslissende finale bijeenkomst spraken de juryleden heel positief over deze enthousiaste en gepassioneerde ondernemers. De Krekerij is een concept waar de juryleden veel potentie in zien richting de toekomst. Bovendien is het mooi dat ondernemers vandaag de dag bezig zijn met duurzaamheid en op creatieve wijze oplossingen bedenken voor de hospitality industrie.

Deelnemen in 2020? We kijken naar je uit!
Nieuw jaar, nieuwe voornemens, nieuwe ideeën en startende ambitieuze ondernemers. We zijn elk jaar weer op zoek naar een startende ondernemers welke toeleverancier aan de hospitality en/of een innovatief hospitality concept ontwikkeld hebben. Het bedrijf bestaat minimaal 1 en maximaal 10 jaar en een maximum van 20 medewerkers. Bovendien ben je gevestigd in Nederland, België of Duitsland en kun jij je in het Nederlands presenteren aan de juryleden. Heb je interesse om volgend jaar deel te nemen als ondernemer van een innovatief product/dienst of wil je deel uitmaken van de jury? Neem dan contact op met ColumbusTrophy@servicecenter4h.com of +31 (0)43 356 1091.