1e editie Independent Hotel Show in Amsterdam

Wat kun je verwachten van deze nieuwe hotelbeurs

Op 8 en 9 mei vindt The Independent Hotelshow plaats in de RAI in Amsterdam. Initiatief voor dit meest complete zakelijke evenement voor de onafhankelijke luxe- en boutique hotelsectorevenement komt uit Engeland waar deze al zeven jaar een begrip is voor de gehele hotelindustrie. Een erg gevarieerd programma staat op de planning met veel grote namen als gastsprekers. De nieuwe editie in Amsterdam is de eerste internationale stap van beursorganisator Fresh Montgomery en richt zich op hotels uit Nederland, België en Duitsland. Inschrijven is mogelijk voor bezoekers. www.independenthotelshow.nl

Independent Hotelshow; voor wie en door wie?
Miranda Martin, evenementdirecteur: “Onze hotelshow is bedoeld voor alle beslissingsbevoegden van luxe, boutique en lifestyle hotels in Nederland, België en Duitsland. Zowel voor hoteleigenaren en koppels, general managers, afdelingsmanagers als ook andere hotelspecialisten op het gebied van ICT, design, onderwijs, media en boekingsplatforms. We bieden beide dagen een gevarieerd inhoudelijk programma met concrete oplossingen voor hoteliers om innovaties in hun bedrijf door te voeren en in te spelen op het snel veranderde verwachtingspatroon van de hotelgast.”

Tijdens de eerste show zijn circa 120 gespecialiseerde exposanten aanwezig uit de wereld van onder andere design, techniek, bedden en marketing.

Progamma rond
De line-up van de Independent Hotel Show is zo goed als rond en biedt een gevarieerd inhoudelijk programma met concrete oplossingen voor hoteliers en veel aandacht voor innovaties in de hotelwereld. Tijdens de show zullen er twee verschillende stages zijn, de hotel vision stage en de social business stage. In beide ruimtes wordt kennis opgedaan en gedeeld.

Bij de hotelvision stage zullen op beide dagen presentaties zowel als panel discussies plaats vinden waar iedere hotelier veel baat bij zal hebben. De onderwerpen die gedurende deze twee dagen aangekaart zullen worden variëren van duurzaamheid in de hotel wereld tot hoe je personeel kunt inspireren en behouden. Denk verder aan een interview met Hans Meyer en Rob Hagemans en verschillende sessies over het inzetten van technologie in hotels en hoe je direct bookings kunt maximaliseren.

Speednetwerken zonder ongemakkelijkheid
De “Social Business Space” is een ruimte die de vorm zal aannemen van gestructureerd ‘speed-netwerken’ – wat lijkt op ‘speeddaten’ maar dan zonder de ongemakkelijkheid. Een van de onderwerpen die hier aangekaart worden is : “The Future is Female”, een brainstorm sessie over de vrouw in de hotel community. Ook delen gepassioneerde hoteleigenaren hier verhalen, uitdagingen en ervaringen om elkaar zo verder te helpen. Hoteliers met uitbreidingsplannen kunnen hier ook terecht voor essentiële informatie over hoe locaties worden gekozen, financiering wordt verkregen, de administratieve rompslomp doorlopen kan worden, merkintegriteit bewaard kan blijven en hoe we op de een of andere manier op verschillende plaatsen tegelijk kunnen zijn! Jonge opkomende hoteliers zullen tijdens deze twee dagen samen worden gebracht met succesvolle ondernemers in de hotelsector.

Kosten en openingstijden
Kosten voor een bezoek aan de Hotelshow zijn € 50,00 per persoon all-in (dus inclusief alle programma onderdelen). Openingstijden op 8 en 9 mei zijn van 10.00 uur tot 18.00 uur, de show vindt plaats in Hal 5 van de RAI in Amsterdam.

Over the Independent Hotelshow
The Independent Hotelshow is in 2012 opgericht in Londen. Een uniek hotelevent waar hotelprofessionals samenkomen, ideeën uitwisselen en een netwerk opbouwen om de groei van de sector te ondersteunen. In de afgelopen jaren is The Independent Hotelshow uitgegroeid tot één van de grootste zakelijke events in de markt van luxe, lifestyle, boutique en onafhankelijke hotels.

De afgelopen zeven jaar is organisator Fresh Montgomery in de UK bezig geweest met het organiseren van verschillende hotellerie events. Van de realisatie van de “perfect hotelroom” op basis van uitgebreid consumentenonderzoek, tot “Social Business” programma’s voor speed-dating sessies voor ondervertegenwoordigde sectoren binnen de hotelbranche. De beurs biedt deelnemende bezoekers uit de hotelindustrie de kans om samen met product- en service leveranciers gedurende dit event oplossingen te creëren voor de uitdagingen van nu!

Over Fresh Montgomery
Fresh Montgomery is Engelands marktleider op het gebied van de organisatie van business events opgericht in London in 1999. De organisatie is een onderdeel van de Montgomery Group die al meer dan 120 jaar een breed scala aan beurzen en evenementen organiseert. Fresh Montgomery is de grootste particuliere eventorganisator in de UK met een speciale focus op innovatieve en gespecialiseerde beurzen voor hospitality, foodservice en retail. Fresh Montgomery werkt samen met diverse goede doelen organisaties op het gebied van arbeidsmarktontwikkeling, gepensioneerden, duurzaamheid, food waste en watergebruik. www.freshmontgomery.co.uk.