Oproep: Steek je (piramide) theezakje in de fik!

Guilt-free genieten met TEAmwork Tea

Pardon? Ja, steek zo’n piramidezakje dat gevuld is met thee eens in de hens. Laat je innerlijke pyromaan gaan! Dikke kans dat dat piramidezakje niet brandt, maar alleen een beetje smeult en smelt – alsof het plastic is. Dat klopt, want dat is het ook. Vrijwel alle piramidezakjes worden gemaakt van nylon of een ander soort plastic: niet-composteerbare materialen. Deze onnatuurlijke materialen dragen bij aan de plasticvervuiling, dus wie probeert zijn plasticgebruik te verminderen kan nylon theezakjes het beste vermijden!

De makkelijkste manier om snel te testen of een (voedings)product biologisch afbreekbaar is (en dus niet schakelijk is voor het milieu), is om het in de fik te steken. Vraag maar aan een scheikundige: in principe is alles wat brandt biologisch afbreekbaar. Brandt je theezakje niet? Dan is het dus niet goed voor het milieu.

Wist je dat de meeste piramidezakjes waar thee in zit níet biologisch afbreekbaar zijn?

De piramidezakjes van TEAmwork Tea branden wél. Ze zijn namelijk gemaakt van het revolutionaire materiaal soilon, een bioplastic op basis van melkzuur. Soilon ziet eruit en voelt als nylon, maar is volledig afbreekbaar. Zo kun je onbezorgd genieten van je kopje kwaliteitsthee, zonder je schuldig te voelen over je plasticgebruik! Zeker voor thee van hoge kwaliteit, zoals de 100% met de hand geplukte theeblaadjes van TEAmwork Tea, is een piramidezakje optimaal, omdat het de theeblaadjes de ruimte geeft om te wellen. Now that’s qualiTEA!

Stapje voor stapje de wereld beter maken
TEAmwork Tea is biologische & Fairtrade thee uit Sri Lanka, sinds januari 2018 geïmporteerd naar Amsterdam door Claartje Schröder, bekend van haar foodblog Foodness.nl. Elk theeblaadje wordt met de hand geplukt in Sri Lanka, tussen de lieveheersbeestjes. De lieveheersbeestjes vliegen rond om de schadelijke bladluizen op te eten. Bijkomend voordeel is dat er daarom geen pesticiden hoeven te worden gebruikt. Thee plukken is een typische vrouwenbaan in Sri Lanka en één van de pluksters is Pasamalar (42, vier kinderen). Zij werkt al 15 jaar op de plantage. Claartje: “Pasamalar vertelde me zelf (via een tolk; mijn Singalees is medium) hoe haar Fairtrade salaris ervoor zorgt dat de kwaliteit van haar leven verbetert. Ze kan sparen en een buffer opbouwen, waardoor haar kinderen bijvoorbeeld naar school kunnen blijven gaan nu haar man net een ongeluk heeft gehad en even niet kan werken. Ik geloof niet in ontwikkelingshulp: een zak geld brengen naar een derdewereldland vind ik enigszins neerbuigend en niet constructief. Als je het mij vraagt is er geen betere manier om de wereld écht een beetje beter te maken, stapje voor stapje, dan met (Fairtrade) handel.”

Over TEAmwork Tea
TEAmwork Tea Bags zijn op dit moment verkrijgbaar in 6 smaken: Unicorn Tea Green Jasmin, Mermaid Tea Green Rose, Hangover Tea Green Detox, Hipster Tea Black Chai, Man Tea Earl Grey en Clean Tea Pure Green. Ze zijn onder andere verkrijgbaar bij groothandel De Kweker en Wereldwinkels in heel Nederland voor een adviesverkoopprijs van €5,65 per verpakking (20 zakjes). Daarnaast is de thee ook verkrijgbaar als losse thee (80 gram) in 4 smaken. 
Kijk voor meer informatie op www.teamworktea.com