Vicente Gandía uitgeroepen tot ‘Best European Winery 2018’

Spaans wijnhuis mag zich rekenen tot Europese top

Een mijlpaal in de geschiedenis van Bodegas Vicente Gandía. Afgelopen zaterdag ontving het Spaanse wijnhuis de prestigieuze award voor “Best European Winery 2018”. Deze prijs wordt jaarlijks uitgereikt door de European Oenogastronomic Brotherhoods Council (CEUCO), een Europese organisatie die zich hard maakt voor de bescherming en verspreiding van lokale gastronomie en wijntradities. De awardceremonie vond plaats in het Zappeion in Athene. Javier Gandía, algemeen directeur van Bodegas Vicente Gandía, ontving de “Aurum Europe Excellence Oenogastronomic Award” voor het Beste Europese Wijnhuis uit handen van de Griekse minister van Toerisme, Elena Kountoura en de voorzitter van CEUCO, Carlos Martín Cosme.

Javier Gandía, algemeen directeur: “Dit is zonder twijfel de meest memorabele prijs die we in de rijke geschiedenis van ons familiebedrijf hebben mogen ontvangen. Deze award geeft niet alleen erkenning aan onze eigen wijnen, maar zet daarnaast de hele regio Valencia én Spanje als top wijnland nog eens op de kaart. Ik draag deze prijs op aan ons voltallige Vicente Gandía team én aan onze klanten en leveranciers, zonder wie onze bodega nooit het succes had kunnen worden dat het vandaag de dag is.”

Over Bodegas Vicente Gandía
Het Spaanse wijnhuis Bodegas Vicente Gandía werd in 1885 opgericht door Vicente Gandía. De startende onderneming hield zich bezig met de handel van wijn in vaten op de Europese markt. Deze handel hield aan tot het einde van de jaren zestig, tot de derde generatie de scepter zwaaide over de Bodega. Deze generatie zag nieuwe mogelijkheden voor de verkoop van wijn op fles. De familie Gandía was de eerste in Valencia die de wijn op deze manier aanbood. Hun keuze voor wijn op fles kwam de kwaliteit van de wijnen ten goede en het duurde dus ook niet lang voordat andere bodegas hun voorbeeld volgden.

Een ander belangrijk wapenfeit was de aankoop van Hoya de Cadenas, 100 kilometer ten westen van Valencia. Dit wijngoed van 200 hectare is een ecologisch paradijs en ligt in de DO Utiel-Requena. De wijngaarden liggen op 800 meter hoogte en zijn begeplant met tempranillo, bobal maar ook met cabernet sauvignon, chardonnay en sauvignon blanc. De wijngaarden profiteren van een microklimaat waarbij de temperatuurverschillen tussen dag en nacht zeer bevorderlijk zijn voor de ontwikkeling van de aromastoffen in de druif. Hoya de Cadenas beschikt ter plaatse over moderne wijnkelders en een vatenkelder met een capaciteit van 12.000 vaten van Frans Allier en Amerikaans Missouri eiken. Met de Hoya de Cadenas wijnen wordt ingezet op de verdere uitbouw op de internationale markt.

Het bedrijf, dat inmiddels gerund wordt door de vierde generatie Gandía’s, in de vorm van Javier Gandía, heeft zich toegelegd op de uitbreiding van hun portfolio met wijnen uit Rioja, Rueda, Rias Baixas, maar ook Ribera del Duero en zelfs Priorat. De filosofie van Bodegas Vicente Gandía is door de jaren heen hetzelfde gebleven: wijnen maken die jaar na jaar betrouwbaar van kwaliteit zijn, toegankelijk, goed doordrinkbaar en altijd met een uitzonderlijk prijs-kwaliteitverhouding.

Over Oud Reuchlin & Boelen
Oud Reuchlin & Boelen is opgericht in 1733 en viert daarmee dit jaar haar 285ste verjaardag. Daarmee is Oud Reuchlin & de Boelen de oudste en tevens één van de grootste importeurs van kwaliteitswijnen in Nederland. Het bedrijf richt zich met haar portfolio op horecabedrijven en gespecialiseerde wijnwinkels en staat bekend om haar brede premium merkenportfolio. Voor meer informatie, zie: www.orbwijn.nl.