Nieuwe wijnbar SHIRAZ Amsterdam krijgt eerste Grote Hamersma 2018

Esmee Langereis overhandigt haar eerste exemplaar aan nieuwste wijnbar 

Nieuw, nieuwer, nieuwst: gisteren gaf wijnjournaliste Esmee Langereis de nieuwe Grote Hamersma 2018 cadeau aan Amsterdams nieuwste wijnbar SHIRAZ. Langereis proefde samen met Harold Hamersma meer dan 8000 wijnen en overhandigde haar eerste exemplaar aan eigenaar Wim Wiersma van de sfeervol ingerichte wijnbar. In de weer lekker dikke wijngids staan de beste 3471 verkrijgbare wijnen in Nederland beschreven. Wim en Esmee toostten erop met de Scali uit Zuid-Afrika, die bij SHIRAZ op de kaart staat en in de uitgave van dit jaar een dikke 9 krijgt.

Het splinternieuwe SHIRAZ is een wijnbar aan de Lijnbaansgracht in Amsterdam. Deze Jardin des Vins is de plek om nieuwe wijnen te ontdekken óf te genieten van het oude vertrouwde. De sfeer van de bar is geïnspireerd op de eeuwenoude geschiedenis van de Shiraz druif: een blend van het Midden-Oosten en traditioneel Frans. Uiteraard in een eigentijds jasje. Neem plaats op de loungebank voor de open haard of aan de hoge tafels en voel je direct thuis!

Ontdek en deel
Bij SHIRAZ zijn naast de 100% Shiraz wijnen ook andere druiven goed vertegenwoordigd en je vindt er wijnen afkomstig uit elk deel van de wereld. Lastig om te kiezen? Het team van SHIRAZ laat gasten graag iets verrassends proeven. Het vakkundige personeel neemt je mee op een wine flight door verschillende wijngebieden in de wereld. Duizelt het dan nog steeds? SHIRAZ maakt gebruik van smaaksymbolen op de kaart in plaats van omschrijvingen. Makkelijk en herkenbaar voor iedereen. Ook een privé wijnproeverij met vrienden of vriendinnen behoort tot de mogelijkheden.

Over SHIRAZ
SHIRAZ is gevestigd aan de Lijnbaansgracht 267 in Amsterdam en van dinsdag t/m zondag geopend vanaf 15.00.  SHIRAZ is het gelukt om een warm, maar modern huiskamergevoel in het centrum van Amsterdam te creëren. SHIRAZ biedt een wijnkaart vol verrassingen, maar ook voor de klassiekers ben je aan het juiste adres. De wijnboutique die aan de wijnbar grenst en die binnendoor bereikbaar is, maakt SHIRAZ een unieke belevenis in het stadscentrum van Amsterdam.

Meer weten? Neem dan een kijkje op www.shirazamsterdam.nl en facebook.com/shirazamsterdam