Castilla-La Mancha presenteert zich aan de Nederlandse wijnprofessional

31 januari overzichtsproeverij in Amsterdam

Castilla-La Mancha is het grootste aaneengesloten wijngebied van Spanje. Onder wijnprofessionals waarschijnlijk wel bekend, maar nog niet altijd even goed verkrijgbaar in Nederland. Daarom is een twintigtal wijnhuizen uit het gebied on tour in Europa en doen zij ook Amsterdam aan om zich te presenteren aan de Nederlandse wijnmarkt. Op 31 januari wordt in Level11 een proeverij en masterclass georganiseerd. Hiervoor is elke Nederlandse wijnprofessional van harte uitgenodigd.

Castilla-La Mancha

zo’n 60 kilometer van Madrid, in het zuiden van het Castiliaans Plateau ligt Castilla-La Mancha. Spanjes grootste aaneengesloten en waarschijnlijk internationaal meest bekende wijngebied. Het is dan ook niet gek dat 50% van de totale wijnproductie van Spanje hier vandaan komt. Het gebied bestaat uit 9 D.O.’s en 8 Pagos (de “grand crus van Spanje”), daarnaast vinden we er Vino de la Tierra de Castilla (de Spaanse vin de pays) wijnen. Door het gunstige klimaat staat de regio bekend om haar constante hoge kwaliteit. Ook de prijzen zijn mild in vergelijking met wijnen uit andere Europese gebieden.

Masterclass en overzichtsproeverij in Amsterdam
Op 31 januari 2018 strijkt een deel van de Spaanse wijnmakers uit Castilla-La Mancha neer in Amsterdam om de Nederlandse wijnprofessional kennis te laten maken met dit gebied. De overzichtsproeverij is van 14:00-18:00. Ook hebben de bezoekers de mogelijkheid deel te nemen aan de Masterclass van D.O. La Mancha onder leiding van Janna Rijpma-Meppelink van 14:00-15:00. De meeste deelnemende wijnhuizen zijn nog opzoek naar een importeur in Nederland.

Aanmelden voor de proeverij en masterclass kan via: anna@fantastig.nl