Boomsma Dry Gin wint Design wereldtitel 2017

Twee internationale awards voor bijzondere gin in iconische fles

Oer-Friesch familiebedrijf Boomsma wordt deze week internationaal bekroond tijdens The World Design Awards, onderdeel van The World Drinks Awards. De prijzen zijn in de wereld van spirits en mixologie fel begeerd. De categorieën taste en design werden op 30 maart 2017 uitgereikt tijdens de World Drinks Presentation in het prestigieuze Waldorf Hilton Hotel in Londen. Boomsma Dry Gin wint mondiale prijzen in twee prominente categorieën: World’s Best Gin Design en World’s Best Drink Design.

The World Drink Awards selecteren, belonen en promoten wereldwijd de allerbeste dranken voor consumenten en internationale handel. Ook dit jaar verzorgde Thedrinksreport.com, ’s werelds nummer 1 online platform voor professionals in de alcoholische drankensector, de uitreiking. Er zijn zeven onderdelen in deze categorie, waarbij elke deelnemer inhoudelijk of op uitstraling binnen de markt wordt beoordeeld.

Chantoine en Saskia Boomsma waren beide bij dit unieke moment aanwezig. “We voelen ons enorm vereerd met deze prijs. Met het ontwerp van de fles zijn we tot het uiterste gegaan binnen de mogelijkheden die je hebt met glazen flessen. Voor ons is het winnen van de World Drinks Design Awards een absoluut hoogtepunt en hopelijk een sterke impuls voor onze internationale expansie.”, aldus Saskia.

Boomsma Distilleerderij heeft de Dry Gin sinds juli 2016 in haar uitgebreide en gekoesterde assortiment. De unieke Dry Gin is gedistilleerd in de eigen geavanceerde koperen distilleerketel. Niet zomaar ‘nog een gin’, maar uniek, smaakvol en karakteristiek op basis van 12 kruiden en gekleed in een stijlvol ontworpen fles. Ook in Londen bleef dit ontwerp niet onopgemerkt. De vierkante fles met het eigenzinnige logo is een knipoog naar de jaren ’20 en ’30 en symboliseert de rijke geschiedenis van het familiebedrijf.

Over Boomsma Distilleerderij

Boomsma Distilleerderij werd in 1883 opgericht in Leeuwarden, dus zo’n 130 jaar geleden verscheen de eerste fles Boomsma “Oud Friesche” Beerenburger op tafel. Dit karakteristieke kruidenbitter werd al snel in brede kring gewaardeerd. Vandaag de dag brengt Boomsma een uitgebreid assortiment aan binnen- en buitenlandse dranken, waaronder Glen Talloch Whisky, Esbjærg Vodka en Old Captain Rum. In tegenstelling tot de meeste andere distilleerderijen is Boomsma nog steeds een zelfstandig familiebedrijf. Onder leiding van de vijfde generatie worden oude tradities gekoesterd en nieuwe ambities gerealiseerd.

www.boomsma.frl