Wereldprimeur: allereerste interactieve wijnproeverij in virtual reality omgeving

Oud Reuchlin & Boelen en Bodegas Vicente Gandía zetten volgende stap in wijnbeleving

Een kijkje nemen in de wijngaarden van Bodegas Vicente Gandía of een rondleiding door de kelders onder leiding van eigenaar Javier Gandía, terwijl je zijn wijnen proeft: binnenkort hoeven we daar niet meer voor naar Valencia. Wijnimporteur Oud Reuchlin & Boelen ontwikkelde in samenwerking met het Spaanse wijnhuis een nieuwe manier van wijnbeleving: samen maakten ze een Virtual Reality film waarbij je door middel van een VR bril op interactieve wijze wijnen kunt proeven. Oud Reuchlin & Boelen lanceert deze wereldprimeur op de Horecava van 9 t/m 12 januari in de RAI Amsterdam.

Een virtueel kijkje in de wijngaard
In de film – die door middel van een VR bril en een smartphone bekeken kan worden – leidt Javier Gandía je door de interactieve proeverij. In o.a. de wijngaarden, proef je zijn frisse witte of rosé wijnen en in het wijnmuseum met kunsttonnen of in de kelder tussen de vaten proef je samen zijn rode wijnen door.

Wijn is beleving!
Marcel Just de la Paisières, brand manager bij Oud Reuchlin & Boelen vertelt: ‘De beleving of het verhaal achter een wijn wordt voor onze klanten en de consument steeds belangrijker”. Virtual Reality is enorm in opkomst in verschillende sectoren, maar  kan volgens ons ook goed door wijnwinkels en horecagelegenheden ingezet worden om mensen een unieke beleving te bieden tijdens het wijnproeven. Met die gedachte in het achterhoofd, hebben we deze VR film samen met Vicente Gandía en Sky Movies ontwikkeld. Wij bieden zo de eerste écht interactieve proeverij aan onze afnemers.

Lancering op Horecava
Van 9 t/m 12 januari lanceert Oud Reuchlin & Boelen de VR-tasting experience in hun stand op de Horecava in de RAI Amsterdam (standnummer 05.116). Geïnteresseerden kunnen tijdens de beurs een voorproefje krijgen van een virtual reality wineflight, uiteraard met de wijnen van Bodegas Vicente Gandía!

Over Vicente Gandía
Vicente Gandía is een wijnhuis van meer dan een eeuw oud dat in 1885 werd opgericht in Valencia. Tegenwoordig heeft de vierde Gandía generatie de leiding over het wijnhuis. Vicente Gandía is altijd trouw gebleven aan de normen en waarden waar het op is gebouwd. Namelijk iets toevoegen aan het welzijn van de maatschappij en het blijven innoveren en verbeteren van het bedrijf zonder de wijntraditie te vergeten. Vicente Gandía is het grootste wijnhuis in de omgeving van Valencia en heeft, volgens de Penin Guide, de beste prijs-kwaliteit verhouding.

Over Oud Reuchlin & Boelen
OR&B is de oudste en tevens één van de grootste importeurs van kwaliteitswijnen in Nederland. Het bedrijf richt zich met haar portfolio op horecabedrijven, horecatoeleveranciers en gespecialiseerde wijnwinkels en staat bekend om haar brede merken portfolio. Voor meer informatie, zie: www.orbwijn.nl.