HorecaHero lanceert e-learning voor startend horecapersoneel

Nieuwe aanbieder ‘Netflix van horecatrainingen’

Onkundig horecapersoneel staat met stip op nummer 1 in de lijst van ergernissen van horecagasten. Terwijl er jaarlijks weer 48.000 mensen – voornamelijk studenten – de horeca ingaan zonder enige relevante ervaring of voorkennis. De start-up HorecaHero speelt hier op in door horecaondernemers toegankelijke en betaalbare e-trainingen voor hun bedienend personeel aan te bieden.

Betaalbare e-learning bibliotheek voor de horeca
Oprichter Jochem Verheul van HorecaHero vertelt: “Leidinggevenden in horecazaken zijn druk en daardoor schiet het scholen van nieuw personeel er vaak bij in. Met HorecaHero hebben wij een betaalbare bibliotheek gecreëerd van online trainingen voor horecamedewerkers uit het laag- en middensegment. Ondernemers kunnen zo moeiteloos in de kennis van hun medewerkers investeren en op een doelgerichte wijze werken aan hun talenten en ontwikkeling. Het is immers zonde dat ondernemers investeren in hét beste koffiezetapparaat of dé mooiste bar, terwijl de mensen die bepalen of een gast wel of niet terugkomt in je zaak – het personeel- worden vergeten”.

HorecaHero onderscheidt zich met dit initiatief van andere e-learning spelers op de markt, die trainingen aanbieden waar bepaalde verplichtingen aan hangen (zoals Sociale Hygiene, HACCP, SVH leermeester etc.) HorecaHero richt zich op de doelgroep zonder scholingsverplichting, die vaak ongetraind is, maar wel in grote getalen werkzaam is in de horeca. De kennis achter de trainingen kwam tot stand door input uit vakliteratuur en op basis van gesprekken met verschillende horecaondernemers.

24/7 leren op snelle en doelgerichte manier
Leren moet in deze tijd op ieder moment van de dag kunnen en uiteraard op een snelle en doelgerichte manier. Verheul: ‘Dat is precies waarom e-learning zo goed bij de horeca past.  Een persoonlijk HorecaHero pakket is dan dé uitkomst, want onze trainingen zijn 24/7 dagen beschikbaar. Voor een bedrag van maar €50,- per jaar per medewerker verkrijgen ondernemers toegang tot alle online trainingen van HorecaHero, de eindtoetsen en de voortgang van hun medewerkers. HorecaHero biedt voorlopig de modules en toetsen “Sterke dranken”, “Bierkennis”, “Wijnkennis”, “Bediening” en “Gastvrijheid” aan. Dit pakket wordt elke twee maanden aangevuld.

Geen vervanging voor praktijkervaring
“Met HorecaHero benadrukken wij dat de bediening een vak is. En net als bij alle andere vakken, horen daar bepaalde kennis en vaardigheden bij. Uiteraard zal je – om een echte HorecaHero te worden – de fijne kneepjes van het vak nog steeds op de werkvloer moeten leren. Ons e-learning programma zien we dan ook als aanvulling, niet als vervanging van praktijkervaring”, aldus Verheul.

Over HorecaHero
HorecaHero wordt gepresenteerd tijdens de Horecava van maandag 9 t/m vrijdag 13 januari in de Rai Amsterdam in de “start up lane”.