Gromibo: een borrel met Groningse vibes in Amsterdam

Hooghoudt organiseert landelijke jeneverevents

Op vrijdag 24 maart 2017 organiseert Hooghoudt de Gromibo, de enige echte Groningse vrijdagmiddagborrel in Amsterdam. De Gromibo is een borrel van herkenning voor iedereen die in Groningen heeft gestudeerd, heeft gewoond of de verhalen kent. In juni organiseert Hooghoudt het eerste Groningse jeneverfestival en wordt een heuse Chef’s Table gevuld met Groninger producten.

Haal samen de mooiste herinneringen op onder het genot van droge worst, aaaaaierballen en de cocktails van Hooghoudt. Ook klassiekers als de Straaljager, de Japie en de Kopstoot mogen niet ontbreken. Hooghoudts eigen smaakmaker Peter Torenbosch neemt je mee op een trip down memory lane en serveert deze en vele andere Hooghoudt serves.

Groninginnedag
De Gromibo wordt georganiseerd in aanloop naar Groninginnedag. Op zaterdag 24 juni vindt de eerste editie van Groninginnedag plaats in Groningen. Het belooft dé nationale terugkomdag te worden voor iedereen die iets heeft met Groningen. De 3 Gezusters, Café Soestdijk en De Toeter trommelen al hun oud-personeel op om voor één keer terug te komen op het oude honk. En dit is slechts een kleine greep uit de festiviteiten die op Groninginnedag plaats gaan vinden.

Jeneverfestival & Chef’s table
Tijdens Groninginnedag is de Der Aa-kerk het podium voor het eerste jeneverfestival van Groningen. Bartender van het jaar 2015 Lennart Deddens zal met een team van top bartenders het programma verzorgen. De vrijdagavond staat in het teken van het succesvolle concept Chef’s Table. Vooraanstaande chefs worden uitgedaagd om met Hooghoudt jenever en lokale Groningse producten een menu samen te stellen.

Groninginnedag is een initiatief van Stichting Groninginnedag en wordt ondersteund door de Gemeente Groningen, de Provincie Groningen, Marketing Groningen, NDC, Pop Groningen, KHN afdeling Noord Nederland en Hooghoudt.

Gromibo
Wanneer: 24 maart 2017
Tijd: 17.30 uur
Waar: Market 33 – Claude Debussylaan 33, Amsterdam
Klik hier voor de eventpagina op Facebook en meld je aan!

Groninginnedag, Jeneverfestival en Chef’s Table
Wanneer: 23 en 24 juni 2017
Waar: meerdere locaties in Groningen
Wil je op de hoogte blijven?
Kijk op www.groninginnedag.nl of op de eventpagina

Over Hooghoudt
Hooghoudt is Smaakmaker sinds 1888. Wij maken vooral jenever, maar ook likeuren en siropen. Meer dan 125 jaar smaakontwikkelingen en experimenten hebben Hooghoudt gemaakt tot wat het vandaag is: toonaangevend op het gebied van smaken, geuren en kleuren. Elk product vertelt zijn eigen verhaal van een zoektocht naar ultieme smaakrijkdom. Smaken vanuit de mooiste melanges van moutwijn, kruiden, fruitschillen en fruit, geselecteerd op kwaliteit en bij voorkeur uit de buurt.
www.hooghoudt.nl