Oud Reuchlin & Boelen voegt Italiaanse top-estates toe aan portfolio

13 nieuwe wijnen uit 3 unieke wijnregio’s

Oud Reuchlin & Boelen heeft onlangs drie wijngaarden van het Italiaanse familiewijnhuis ZONIN1821 exclusief aan haar assortiment toegevoegd. De domeinen van de familie Zonin liggen in drie unieke Italiaanse wijnregio’s: Rocca di Montemassi in Toscane, Fuedo Principi di Butera op Sicilië en Masseria Altemura in Apulië. Samen vormen zij een mooie aanvulling, van maar liefst dertien uitstekende wijnen, op het Italiaanse assortiment van de importeur.

Proef de zon in je glas
De familie Zonin heeft wijngoederen in zeven regio’s van Italië en één in Virginia (USA) en valt regelmatig in de prijzen op internationale wijnconcoursen.

Corinne Hofland, verantwoordelijk voor de wijninkoop bij Oud Reuchlin & Boelen, vertelt: “De wijnen van de drie Italiaanse ZONIN1821 estates waar wij voor hebben gekozen, hebben één ding gemeen. Of het nou gaat om de 100% vermentino of sangiovese wijnen van Rocca di Montemassi, de krachtpatsers op basis van de plaatselijke nero d’Avola van Fuedo Principi di Butera, of de wijnen van inheemse rassen als negroamaro en fiano van Masseria Altemura: het zijn unieke wijnen die het karakter en terroir van iedere afzonderlijke regio reflecteren. Je proeft de Italiaanse zon in elke slok.”

Rocca di Montemassi
Het estate Rocca di Montemassi strekt zich uit over 430 hectare in Maremma – ‘het onbekende stukje Toscane’ – en is sinds 1999 in het bezit van de familie Zonin. De wijnen vallen onder de DOC Monteregio di Massa Marittima. De grond is veelal van vulkanische samenstelling en in de kelders rijpen zowel wijnen van de kenmerkende druiven sangiovese en vermentino als van merlot, cabernet sauvignon en cabernet franc, syrah en viognier.

Bij Oud Reuchlin & Boelen beschikbare wijnen van dit domein:

     –  Calasole 2015 – DOC Monteregio di Massa Marittima 
     –  Le Focaie 2015 – DOC Monteregio di Massa Marittima

Fuedo Principi di Butera
De ‘heerlijkheid van de prinsen van Butera’ is een landgoed aan de zuidkust van Sicilië (320 ha.) met een uniek terroir, waarvan een groot deel door de familie Zonin zelf is beplant. Een heet en droog klimaat, schoongeblazen door de wind van de Middellandse zee. Een modern, maar bescheiden druppelirrigatie systeem zorgt ervoor dat de wijnstokken in optimale conditie blijven. Ook op dit domein zijn zowel Franse als lokale rassen aangeplant.

Bij Oud Reuchlin & Boelen beschikbare wijnen van dit domein:

    –  Surya Rosso 2014 – IGT 
    –  Terre Siciliane Insolia 2015 – DOC Sicilia 
    –  Syrah 2013 – DOC Sicilia 
    –  Grillo 2015 – DOC Sicilia 
    –  Chardonnay 2015 – DOC Sicilia
    –  Nero d’Avola 2014 – DOC Sicilia 

Masseria Altemura
Een recente aanwinst van de Zonin familie is het domein Masseria Altemura, gelegen op het schiereiland Salento tussen de Adriatische en Ionische Zeeën. Naast inheemse druivenrassen als primitivo, negroamaro, aglianico en fiano (150 ha.), worden er ook olijven verbouwd.

Bij Oud Reuchlin & Boelen beschikbare wijnen van dit domein:

   –  Apulo Bianco 2015 – IGT Salento 
   –  Fiano Salento 2015 – IGT Salento 
   –  Apulo Rosso 2014 – IGT Salento 
   –  Sasseo Primitivo Salento 2014 – IGT Salento 
   –  Negroamaro Salento 2014 – IGT Salento

Over Oud Reuchlin & Boelen
OR&B is de oudste en tevens één van de grootste importeurs van kwaliteitswijnen in Nederland. Het bedrijf richt zich met haar portfolio op horecabedrijven, horecatoeleveranciers en gespecialiseerde wijnwinkels en staat bekend om haar brede merken portfolio. Voor meer informatie, zie: www.orbwijn.nl.