Karel 5 GASTRO · BISTRO · EVENTS: Spotlights op restaurants en events

Grand Hotel Karel V lanceert nieuw label: heritage met fashionable outfit 

Na de afronding van diverse renovaties onthulde Grand Hotel Karel V vandaag een apart label voor zijn restaurants en events: Karel 5. Het markante en toegankelijke vijfsterrenhotel in het centrum van Utrecht legt hiermee de focus op de zeer uitgebreide culinaire mogelijkheden voor zakelijke en privé doeleinden; van lokaal tot internationaal. In alle dertien multifunctionele ruimtes van het complex kan men activiteiten boeken die worden verzorgd vanuit de bistro of het gastronomische restaurant. Hiermee legt Karel 5 de verbinding tussen alle mogelijke culinaire activiteiten uit twee keukens en alles wat een topevenementenlocatie kan bieden: GASTRO, BISTRO en EVENTS.

Vertrouwde klasse met vernieuwde elan
De nieuwe huisstijl van het restaurant en de bistro kent een strak design en een sterk logo met 70 herkenbare iconen. Men bleef bij het kiezen van de naam dicht bij zichzelf en veranderde slechts één letter. Hiermee wordt een brug geslagen van de historie die het gebouw meebrengt naar de moderne faciliteiten en gastronomische mogelijkheden. Toon Naber, hoteldirecteur: “Een gebouw met een historie die teruggaat naar de 14e eeuw moet je met respect behandelen. Een markant erfgoed ofwel heritage met een nieuwe fashionable outfit. Dus verantwoorde renovaties en een make-over van onze merkuitstraling’’.
‘’Wij omschrijven het zelf het liefst als vertrouwde klasse met vernieuwd elan. Gasten die ons kennen zien ons als benaderbaar en gastvrij. Anderzijds weten we dat zo’n statig pand in de stad ook een zekere drempel heeft. Daarom hebben we besloten de beide restaurants en alle mogelijkheden voor evenementen en groepsboekingen apart te positioneren.’’

Restyling restaurant, bistro & zalen
Het nieuwe Karel 5 heeft afgelopen zomer een flink aantal ruimtes binnen en buiten aangepast, verwisseld, verfrist en verfraaid. Brenda de Lange van Brenz interieur is verantwoordelijk voor het interieur. Meetingrooms zijn gerestyled en multifunctioneel gemaakt voor zowel zakelijke als feestelijke gelegenheden. De bistro kreeg een forse uitbreiding door de naastliggende zaal erbij te betrekken. De Bar Lounge verhuisde van de kelder naar boven. Ook het restaurant is vernieuwd en kreeg een terras in de Manschappentuin bij de fontein.
Toon Naber (directeur) licht toe: ‘’In 2014 zijn we begonnen met de renovatie van de hotelkamers en in ‘15 en ‘16 met vernieuwingen in restaurant, zalen, bistro, in de tuin en op de terrassen. Alle hotelkamers zijn voorzien van de nieuwste technologieën. Restaurant Karel 5 staat voor “Elegant Dining”, begeleid door een jong professioneel team met Chef de Cuisine Vito Reekers en ervaren Maître-Sommelier Johan Kragtwijk. Bistro Karel 5 is met de lunch-, diner- en borrelkaart meer “Casual Classic”.

Karel 5 kreeg een renovatie van de hardware, vindbaarheid en look & feel, maar niet van de software. ‘’Hiermee bedoelen we de mensen die wat ons betreft het verschil maken; zowel in gastvrijheid en kennis als in culinaire performance’’, aldus Naber.

Over Karel 5 GASTRO · BISTRO · EVENTS
Karel 5 GASTRO · BISTRO · EVENTS is de culinaire omgeving van Grand Hotel Karel V. Het draait hierbij om vertrouwde klasse met vernieuwd elan in een karakteristiek pand met monumentale historie. Karel 5 is hét trefpunt voor business, foodies en friends met een verrassend prijs-kwaliteitsniveau en geeft invulling aan alle soorten evenementen met inspirerende oplossingen. Lunch en diner is mogelijk tot 135 personen, uit de bistro of gastronomische keuken. Met 13 zalen is Karel 5 de ideale evenementenlocatie voor zowel privé als zakelijke evenementen.
www.karel5.nl

Over Grand Hotel Karel V
Grand Hotel Karel V is een uniek vijfsterrenhotel in het historische centrum van Utrecht. Hier ontmoeten middeleeuwse charme en moderne luxe elkaar. Het fraaie gebouwencomplex met binnentuinen stamt uit de 14e eeuw en na een indrukwekkende renovatie heeft Grand Hotel Karel V in 1999 haar deuren geopend. Waar ooit de ridders van de Duitse Orde zetelden, met Karel V en zijn zus Maria van Hongarije als belangrijke gasten, herbergen dezelfde muren nu 121 hotelkamers en suites. Daarnaast bezit het hotel een gastronomische omgeving, wellness faciliteiten, 13 monumentale zalen en een 10.000 m2 binnentuinen met fruitbomen en een terras.

www.karel5.nl/pers