Burger Guerilla: sterrenchef Erik van Loo MEATS Rock ’n Roll chef Marnix Benschop in Ellis Gourmet Burger Rotterdam

The search for the perfect burger, dát is het doel van de enthousiastelingen van Ellis Gourmet Burger, de meest succesvolle hamburgerketen van de Benelux. In deze zoektocht organiseert Ellis onder andere Burger Guerilla’s met twee bijzondere chefs. In deze tweede Nederlandse editie stond sterrenchef Erik van Loo van Restaurant Parkheuvel tegenover de jonge Rock ’n Roll chef Marnix Benschop van Biergarten Rotterdam om de perfecte burger te maken. Een winnaar werd gisteren in Rotterdam niet gekozen, de twee chefs creëerden een unieke burger die beiden een stapje dichter bij de perfecte Ellis burger zetten.

Ervaren sterrenchef
Erik van Loo, chef en Patron Cuisinier van twee Michelinsterren Restaurant Parkheuvel, staat bekend om zijn Hollandse herkenbaarheid in zijn gerechten. Inmiddels heeft hij al meer dan 30 jaar ervaring in diverse sterrenrestaurants in binnen- en buitenland. Tijdens de Burger Battle gooide Erik van Loo gisteren hoge ogen met zijn “Beasty Burger”; een hertenkalfsvlees burger op een maisbroodje met krokante pancetta, pompoen, gegarneerd met truffelmayonaise, piccalillymousse en eekhoorntjesbroodcrèmesaus. Hetgeen waar hij op let bij het maken van the perfect burger: “de burger moet sappig zijn, het broodje moet krokant en smaakvol zijn en alle garnituren die je toevoegt, moet je kunnen proeven”, aldus sterrenchef Erik van Loo. Hij serveerde bij zijn “Beasty Burger” een gin tonic met Bobby’s gin.

Jonge Rock ’n Roll chef
Marnix Benschop, slechts 33 lentes jong, maar al veel ervaring in verschillende sterrenrestaurants in binnen- en buitenland. Zo heeft hij stage gelopen bij Restaurant Noma in Denemarken, één van de beste restaurants ter wereld. Het levensmotto van de Rock ’n Roll chef is om nooit een saai gerecht te maken, daarom laat hij bijvoorbeeld “afrodisiacs” zien in zijn gerechten. Gisteren imponeerde hij de fijnproevers met zijn lamsburger, genaamd: “Marnix had a little lamb burger”. Een lamsburger die Marnix op smaak heeft gebracht met korianderzaad, munt met harissa mayonaise en zoet zuur van courgette. Hij serveerde hierbij het biertje “Holy Cowbell”, een Indian Stout. “Je kan veel creativiteit kwijt in dit concept en daarom ben ik voor deze zoektocht verder gaan kijken in wat er allemaal mogelijk is in the search for the perfect burger en dat heb ik in mijn burger en passend biertje gedaan”, aldus chef Marnix Benschop.

Over Ellis Gourmet Burger
Ellis is het concept van een groep enthousiastelingen met één doel voor ogen: the search for the perfect burger. In België zijn er maar liefst elf locaties, sinds twee jaar is Ellis ook actief in Nederland met vestigingen in Rotterdam, Amsterdam, Breda en nu ook Utrecht. Op 1 augustus opende Ellis haar eerste vestiging in Parijs. Ellis onderscheidt zich door de beste producten te gebruiken en verfijnt continu de recepten met hulp van bekende productspecialisten en sterrenchefs. www.ellisgourmetburger.com