Christoph Poos wint Columbus Trophy met concept ‘Cocktail-box’

13e editie van ondernemersprijs uitgereikt op Bourgondische horecavakbeurs BBB in MECC Maastricht

Vandaag werd voor de 13e keer de Columbus Trophy uitgereikt aan een succesvolle startende ondernemer die actief is als leverancier aan de gastvrijheidsindustrie. Dit jaar ontving Christoph Poos van Cocktail-box de prijs uit handen van juryvoorzitter Robert Melaard en gedeputeerde Eric Geurts.

Unieke ondersteuning voor ondernemers
De Columbus Trophy is een aanmoedigingsprijs voor startende ondernemers die succesvol zijn als leverancier aan de hospitality, of een innovatief hospitality concept hebben ontwikkeld. Wat begon als een regionale prijs in Zuid-Nederland, is uitgegroeid naar een internationale competitie waarbij bedrijven uit heel Europa strijden om de felbegeerde trofee. De winnaar ontvangt niet alleen internationale erkenning, maar ook een aanmoedigingsprijs van € 2500,-.

BBB in MECC Maastricht
De tien finalisten presenteren hun concept of idee tijdens de beursdagen van horecavakbeurs BBB op netwerkplein Place des Amis. Hiermee biedt de BBB de finalisten een uitgebreid Euregionaal platform om potentiële relaties te ontmoeten.

Winnaar – Cocktail-box (Duitsland)
Winnaar Cocktail-box bouwt cocktailmachines in een stijlvol design. De Cocktail-box is een perfecte tool voor de professional: gemakkelijke bereiding van cocktails van enkel verse ingrediënten. Het product kan zowel worden gehuurd als gekocht als een complete, unieke mobiele bar of als vaste installatie in foodtrucks, bars en meer.

Tweede plaats – Internet Hotspot (Nederland)
De tweede plaats ging naar Mitchell Ariaans van Internet Hotspot, een uniek product op het gebied van marketing en speciaal gemaakt voor de hospitality industrie. Met Wi-Fi van Internet Hotspot is het mogelijk om gegevens van gasten te verzamelen.

Derde plaats – Stoov (Nederland)
Teun van Leijsen wilt met startup ‘Stoov’ de hospitality branche voorzien van hun innovatieve en duurzame stoelverwarmingssystemen. Stoov ontwikkelt gebruiksvriendelijke producten die ervoor zorgen dat gasten van meer comfort en warmte kunnen genieten.

De andere finalisten
De andere zeven finalisten van de 13e editie van de Columbus Trophy:
–       Wenda Kielstra – OSQAR (Nederland)
–       Simon Weston – Wingfield (United Kingdom)
–       Thomas Janssen – Fastpricing (Nederland)
–       Noémie Delfassy – Frecious (Zwitserland)
–       Leonard Crijns – Kevergenever (Nederland)
–       Thorsten Hanl – Fridge Tent (Duitsland)
–       Franc van der Linden – Butlaroo (Nederland)